Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ajándék ez a (Luca-)nap – Kossuthék a Klubrádióban és az Örkény könyvesboltban

Ajándék ez a (Luca-)nap – Kossuthék a Klubrádióban és az Örkény könyvesboltban
Infovilág

A Luca-napi rendezvénysorozat kiemelkedő eseményei – immár hagyományosan – a 11 órakor kezdődő dedikálások. Elsőként D. Tóth Kriszta – aki a Good Food magazin decemberi lapszámában „a hónap sztárja” – a Húszezer éjszaka című könyvét ajánlja az olvasóknak saját kezű bejegyzésével. Egy másik asztalnál Rockenbauer Zoltán Apacs művészet – Adyzmus a festészetben, és a kubista Bartók (1900–19) című könyvét dedikálja. A kötetet egyébként az Infovilág is bemutatta, elolvasható itt, tessék kattintani!

Ugyancsak 11 órakor kezdődik a könyvesbolt galériáján Győrfi András festőművész tárlatvezetése.

Pontban délben veszik kézbe az első, dedikálandó könyvet Müller Péter. A címe: Halhatatlan szerelem. Őt váltja egy órával később Lévai Katalin párban R. Kárpáti Péterrel. A sikeres írónő a minap megjelent (és az Infovilágban is bemutatott) Anna Karenina lánya című kötetét, kollégája pedig az Élet az élet után című művét ajánlja olvasóinak.

A Klubrádió elnök-vezérigazgatója, Arató András is a dedikálóasztalhoz ül Mihály Tamás társaságában. Ők ketten – délután kettőtől – a Gábriel éve… régi kór árnya felé, illetve az Omega! Basszus! Omega! című könyvükbe írnak ajánló sorokat az olvasók kérésére.

Aki kedvelő a fejtörőjátékot, azt is az Örkénybe várják, mivel délután kettőkor Életreszóló regények címmel kezdődik az irodalmi Ki mit tud? felnőtteknek; a játékmester Reményi József Tamás. Ugyanő délután fél négytől három vendégével, Mácsai Pállal, Örkény Antallal és Radnóti Zsuzsával beszélget a könyvesboltba betérők jelenlétében – a földszinten. A galérián Molnár Gabriella tart írómatinét, a vendége Sára Júlia.

Végel László fél öttől lesz „Négyszemközt Máraival”; igaz, kérésre a „Neoplanta, avagy az Ígéret Földje” című kötetét is ellátja kézjegyével. Gregor Mayer, az osztrák Der Standard című napilap főmunkatársa viszont A nagy összeesküvés című könyvét dedikálja.

Fél hattól Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus és Dés László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző a könyvesbolt vendége.

Szeretni kell a címe Makk Károly kötetének; a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, színész, érdemes és kiváló művész este fél héttől fogadja asztalkájánál a könyvével érkezőket.

Debreczeni József politikus, politikai elemző, közíró, a Miskolci Egyetem adjunktusa legújabb művének címe: Ne bántsd a cigányt! Ő is dedikál – este nyolctól.

A jazz-óra – Balogh Márta 'Csoki' jazzénekesnő, David Yengibarjan harmonikaművész, jazz-zenész, zeneszerző, Szokolay Dongó Balázs zenész közreműködésével este kilenckor kezdődik, és eközben Jávorszky Béla Szilárd ajánlja olvasóinak „A  magyar jazz története” című művét, amelyről itt olvashatnak bővebben; tessék kattintani!

A Kossuth-csoport azzal kíván hozzájárulni a Luca-napnak a Klubrádióban is közvetítendő eseményeihez, hogy szombaton mindazt, amit a könyvesboltban kínálnak, az eredeti árnál 30 százalékkal olcsóbban kínálja.

Címkék