Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Követendő az Auchan-példa: segítik a fogyatékkal élők és családtagjaik vásárlását

Követendő az Auchan-példa: segítik a fogyatékkal élők és családtagjaik vásárlását
Infovilág

„Ez a speciális moped segíti használóit a gondtalan, kényelmes nézelődésre, vásárlásra” – mondta el Stéger Krisztina, a MEOSZ/Sorstársi Tanácsadó Szolgálat vezetője.

Mostantól ők is családtagjaikkal együtt vásárolhatnak a speciális kocsi segítségével. Emellett egy elektromos mopedet is tesztel a budaörsi áruház, mely az idősek, túlsúlyosok, vagy éppen veszélyeztetett terhesek számára lehet megoldás.

Az Auchan Magyarország másodszor nyerte el a „fogyatékosság-barát munkahely” elismerést; az üzletlánc MEF-alapító tagvállalat, és a Nyitottak vagyunk! kezdeményezésnek is tagja, jelenleg több mint 360 megváltozott munkaképességű, fogyatékkal, vagy egyéb krónikus betegséggel élő munkatárs dolgozik a vállalatnál. Minden áruházban alkalmaznak megváltozott munkaképességűeket, a közösségek „érzékenyítő” oktatásban részesülnek, hogy valóban befogadó közösség tagjaivá válhassanak az érintettek.

Az áruházlánc vásárlóival kapcsolatban is figyel arra, hogy a fogyatékkal élőket és családjaikat a lehető legkényelmesebb körülmények fogadják az Auchan áruházakban. Kerekesszékesek számára kialakított pénztárak, a szabványosnál szélesebb bejárati kapuk és folyosók, továbbá alacsonyan elhelyezett zöldség-gyümölcsmérlegek, az előírtnál több, kijelölt parkolóhely szolgálják a mozgáskorlátozottakat. A vakok és gyengénlátók a bejáratoknál kérhetnek segítséget a vásárláshoz, munkatársi kíséret formájában.

A felsoroltak mellett most az országban egyedülálló bevásárlókocsit próbál ki minden egységében az Auchan. A különleges kocsik két héten belül valamennyi áruházban megtalálhatóak lesznek.


A szerk. megj.: Szeretnénk remélni, hogy a nagy magyar, nemzeti kiskereskedelmi láncok sietnek követni az Auchan példás kezdeményezését, és rövid időn belül például a CBA-, a Coop- stb. boltokban is megjelennek a tudósításunkban bemutatott eszközök és módszerek.  

Címkék