Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IBM–Ericsson-együttműködés az 5G fejlesztésében

IBM–Ericsson-együttműködés az 5G fejlesztésében
Infovilág

A mobilkészülékek új és újabb végfelhasználói funkcióinak és alkalmazásainak piacra dobásával, és a vezeték nélküli gép–gép közötti (M2M) technológiák bővülő alkalmazásával párhuzamosan az adatmennyiség és sávszélesség iránti igények is egyre gyorsabban növekednek. Az Ericsson a mobil ágazatra vonatkozó júniusi jelentése szerint 2019-re a mobil adatforgalom előreláthatólag a tízszeresére nő, a 2013 végén használatban lévő 200 millió M2M-eszköz száma pedig háromszorosára-négyszeresére bővül, mire az 5G bevezetése egyáltalán elkezdődik.

Az utóbbi évtizedekre visszatekintve látható: a mobil szabványok generációváltása nagyjából tízévente következik be. Az első generációs szabványt a nyolcvanas években fejlesztették ki, a 2G-t a kilencvenes években, a 3G-t az új évezred első évtizedében, a 4G pedig az utóbbi években kezdték alkalmazni. Az Ericsson előrejelzései szerint az új 5G szabvány gyakorlati alkalmazására a 2020-as években kezdődhet, tehát itt az ideje az új szabvány terjedésekor használatba vehető új technológiák kidolgozásának.

Az Ericsson a jövőbeni mobil innovációk infrastrukturális hátterének megteremtésére figyelemmel kíséri, milyen módon valósítja meg az ágazat nemzetközi szinten az 5G-s szabványt, hogy a széles körben használt 4G-s funkciókat és szolgáltatásokat meghaladó szolgáltatásokat fejleszthessen ki. Az 5G-s szabvánnyal szembeni egyik lényeges szempont, hogy mennyire képes növelni az adatátviteli kapacitást az egyes felhasználók számára, illetve támogatni a növekvő számú mobil felhasználót és új eszközt. A korszerű antenna-technológiák kidolgozása kulcsfontosságú lépés az említett követelményeknek való megfeleléshez. Az 5G-t az új vezeték nélküli technológiák mellett az LTE evolúciójának az eredményeként fejlesztik ki. Az 5G nemcsak a használói élményben kínál nagy előrelépést, de fontos még újabb eszköz és eszköz közötti és M2M-alkalmazások kifejlesztését teszi lehetővé a fogyasztói piacon és az iparban egyaránt.

 

Címkék