Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Telenor–NMHH: új frekvenciaszerződés – száguldás Hiperneten

Telenor–NMHH: új frekvenciaszerződés – száguldás Hiperneten
Infovilág

Ezentúl még többen tévézhetnek a MyTV szolgáltatással, hallgathatnak zenét a Deezeren és több helyen tölthetők le másodperceken belül akár legnagyobb dokumentumok is a világhálóról a Hipernet-hálózaton keresztül, amely Magyarországon elsőként kínált 150 Mb/mp maximális letöltési sebességet.

A szerződés alapján az idén húszéves Telenor Magyarország egy 10 MHz-es blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, egy 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban és egy 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban az NMHH pályázatán. A szolgáltató 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G lefedettséget és 15–20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A Telenor hónapokon belül teljes lefedettséget ér el szupergyors Hipernet 4G hálózatával Budapesten, majd a Balaton melletti települések és a nagyvárosok lefedettségét bővíti tovább. A vállalat pályázati anyagában kötelezettséget vállalt a 4G-lefedettség intenzív növelésére a következő három évben a kisebb településeken is.

A Telenor az 1000 lakosúnál kisebb települések 19,71 százalékát fedi le egy éven belül, a 800 MHz-es sávban pedig három éven belül 67,57 százalékos lesz a lefedettség. Evégett a Telenor kétszer gyorsabb ütemben folytatja a hálózatfejlesztést, hogy a jövőben még többen élvezhessék Magyarországon a 150 Mb/mp maximális letöltési sebességet kínáló Hipernet-hálózat előnyeit.

Címkék