Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ötösök között a magyar ABC Data – benevezett a hazai árversenybe a Colorovo

Ötösök között a magyar ABC Data – benevezett a hazai árversenybe a Colorovo
Infovilág

Minden jel arra mutat, hogy szerencsés választás volt a magyar leányvállalat két évvel ezelőtti megalapítása: a gazdaságban is hagyományosan jól megértik egymást magyarok, lengyelek. Nem egészen két évvel ezelőtt lépett be az IT-termékértékesítés hazai elosztási piacára az ABC Data Hungary, és máris háromszáznál több gyártó produktumait kínálja. Jó 1600 állandó partnert sikerült szereznie a vállalati, intézményi, szervezeti vevőket kiszolgáló viszonteladók, a rendszer-integrátorok, megoldásszállítók, és persze a lakosságot ellátó áruházláncok és online áruházak körében. A magyar ABC Data kínálati listája különösen gazdag: valamennyi típusú számítógép, szoftver, mobil és hálózati meg tárolóeszköz, kiegészítő stb. mellett jól megférnek a háztartási és szórakoztató elektronikai cikkek.

A kelet-közép-európai térségben „az év disztribútorául” ötödször is megválasztott, kilenc országban otthonos ABC Data cégcsoport (forgalma tavaly meghaladta az 1,1 milliárd eurót) 350 márka 56 ezer termékét kínálja; valamennyit még nem ismerik az itthoniak, várhatóan a maihoz hasonló partner-rendezvények azonban segítik a kép kiteljesedését.

A mai kettős rendezvény (sajtótájékoztató és partnertalálkozó) középpontjában két kulcstermék bemutatkozása állt: az ABC Data saját tervezésű, Colorovo márkájú tablet- és okostelefon-családja, amely mostantól teljes választékban megjelent a magyarországi kínálatban. A kft. a Colorovókkal kemény árversenyt hirdetett, ugyanis a tájékoztató házigazdája szerint a teljesítményt és a minőséget, a tudást és a felszereltséget illetően nincs a Colorovónál olcsóbb táblagép a hazai piacon. Poros Gábor, a szakma régi motorosa, az IBM és a Fujitsu (illetve Fujitsu-Siemens) egykori vezetője szerint „a legkedvezőbb minőségi alternatívát kínáló tabletek páratlan megbízhatóságot ígérnek; meghibásodási arányuk nagyságrendekkel kedvezőbb, mint a vetélytárs termékeké”.

A budapesti eseményre eljött Paweł Małecki, az ABC Data Colorovo üzletágának igazgatója, és a többi között fölhívta az újságírók figyelmét arra, hogy a Colorovo eszközei az elsők között épülnek Intel alapokra és alkalmaznak Microsoft Windows 8.1 operációs rendszert is. Bemutatta a Colorovo új CityTab Supreme tablet-modelljeit, melyeket az Intellel és a Microsofttal együttműködésben fejlesztettek ki. Használóik számára nagy előny lehet, hogy a legújabb technológiákkal ellátott készülékek teljes kompatibilitást kínálnak a megszokott alkalmazások és operációs rendszer használatához. A 7, 8, 10 hüvelykes kijelzőjű Colorovo City tabletek (WiFi-vel és/vagy 3G-vel, valamint GPS-szel), két-, négymagos processzorral, bőséges tárhellyel stb. ma látványosan olcsóbbak a náluk jóval kisebb tudásúaknál. Ugyanez vonatkozik a lengyel szakember szerint a Colorovo CityTone okostelefonokra is, amelyek természetesen az Android 4.4-es operációs rendszerével működnek.

 

Címkék