Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Barangolás: mobilinternet túlforgalmazás nélkül

Barangolás: mobilinternet túlforgalmazás nélkül
Infovilág

A Telenor új roaming/barangolási szolgáltatásainak megtervezéséhez felmérte az utazási szokásokat. Az évente legalább egyszer utazó magyar mobilhasználók körében végzett kutatás szerint tízből nyolc utazó használ valamilyen hang- vagy adat alapú roaming-szolgáltatást.

Az új barangolási szolgáltatások kialakításakor a Telenor minden ügyfelére gondolt: azokra is, akik külföldön inkább csak neteznek, és azokra is, akik a beszélgetéseket részesítik előnyben, és persze azokat sem felejtette ki, akik a kettő kombinációját alkalmazzák szívesen. Utóbbiak számára készült az EU Duo Napijegy, amely meghatározott díjért az 1-es díjzónán belül nemcsak 50 MB adatforgalmat tartalmaz, hanem 30 percnyi hívást is az adott napon.

Hosszabb időre utazóknak kézenfekvő az EU Duo Hetijegy, ami az 1-es díjzónán belül már 100 MB mobilinternetet és 100 perc beszélgetést tartalmaz a 7 napos érvényességi ideje alatt. Ráadásul mind a napi-, mind a hetijegy esetén a hívások fogadása teljes mértékben ingyenes az 1-es díjzónán belül az érvényességi időszakban. A 30, illetve 100 perc lejártakor megszakad az aktuális hívás, az ügyfél dönthet, hogy a normál roaming tarifával beszél tovább, illetve 30 vagy 60 extra percet rendel meg napijegyéhez, amelynek ára már csak töredéke az eredeti díjnak. Azok, akik több mobilinternetre vágynak, nem egészen két eurónak megfelelő összegért 50 MB, illetve ennek megfelelő arányú további fizetségért 100 MB adatforgalommal egészíthetik ki keretüket az adott felhasználási időszak végéig.

Az Instagram- és a Facebook-függők, akik itthon és külföldön is szinte kizárólag a világháló segítségével tartják a kapcsolatot ismerőseikkel, a Netroaming Napijeggyel 50 MB adatforgalmat bonyolíthatnak az 1-es díjzónán belül; ára nem éri el az ezer forintot. Az opció párja a Netroaming Hetijegy, amely kétszer annyiért 100 MB adatforgalmat szolgáltat a hétnapos felhasználási időszakra. A Netroaming napi- és hetijegyhez szintén megvásárolhatók extra megabájtok.

Az adatforgalmi keret túllépése esetén a Telenor nem számít fel túlforgalmazási díjat sem az EU DUO, sem a Netroaming jegyek esetében. 

A hagyományos mobilozáshoz ragaszkodók kedvence lehet az ugyancsak pénztárcabarát Roaming Napijegy, amellyel 30 perc erejéig kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat az 1-es díjzónán belül. Azoknak, akik hosszabb időre utaznak külföldre, de 1-1 nap nem kívánnak ilyen sokat telefonálni, a Roaming Hetijegy az ideális megoldás.

Az Európai Unió rendeletének megfelelően 2014. július 1-jétől tovább csökkennek az EU-n belüli, valamint Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben a mobiltelefonálás, sms-küldés és mobilinternetezés díjai. A mobiltelefonról indított hívások áfával együtt percenként 91,40 forint helyett 74,40 forintba, a fogadott hívások percenként 26,60 forint helyett 19,58 forintba kerülnek majd, a küldött sms-ek darabára 30,40 forintról 23,50 forintra csökken, egy megabájtnyi adatforgalomért pedig a számlás ügyfelek a jelenlegi mától 78,33, kártyások 71,68 forintot fizetnek.

 Bővebben az új roaming szolgáltatásajánlatokról – tessék kattintani!

Címkék