Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Panasonic-jövő a jelenben

A Panasonic-jövő a jelenben
Infovilág


A színpad- és rendezvénytechnikai, vállalati, oktatási, szórakoztatóipari, műsorszolgáltatási, biztonsági és kiskereskedelmi használata szánt újdonságokat felvonultató rendezvény résztvevői megismerkedhettek a japán gyártó forradalmian új termékeivel és rendszereivel. 

A Panasonic ez alkalommal mutatta be a 4K-felbontású, 84 hüvelyk átlójú LED-es kijelzőit, a nagy rendezvény-helyszínekre ajánlott, 16 ezer lumenes (!) vetítőt, a világ első, ugyancsak 4K-felbontást kínáló, 20 hüvelykes táblagépét, valamint a biztonsági és marketingmegoldásokat egyaránt támogató arcfelismerő technológiáját.

Ízelítő a konferencia témáiból: professzionális kameratechnológia, bel- és kültéri digitális reklámkijelzők, full HD-s hálózati biztonsági kamerák, tűzjelző-megoldások és a világ első, szélsőséges igénybevételre tervezett, Intel Core i5 processzoros, ventilátor nélküli, 7 hüvelykes, Windows 8.1 Pro operációs rendszert használó táblagépe.  

Láthatták, kézbe vehették a szaksajtó munkatársai a japán gyártó UT-MA6 jelű, 20 hüvelyk képátlójú (IPSa multitouch kijelző az akár tízujjas érintésvezérléshez) Toughpad-modelljét. Bemutatásakor elhangzott, hogy lelke Intel 2,1 GHz Core i7-3687U vPro processzor. Gyönyörű képét az NVIDIA Quadro K1000M (4K ultranagy felbontás, 230 ppi, 15–10 képarány) grafikus gyorsítónak (is) köszönheti. Munkamemóriája 16 GB, továbbá adattároláshoz 256 GB SSD memória. Miután teljes körű támogatást nyújt az Open GL szabványhoz, a nagy teljesítményigényű CAD- és 3D-modellkészítő alkalmazásokkal is jól boldogul. Mindössze12,5 mm vékony, súlya 2540 gramm.

Annak ellenére, hogy meglepően vékony, alapkivitelben sikerült 5 MP-es hátsó és 0,9 MP-es első kamerával, USB 3.0 porttal, SDXC-kártyahellyel, Ethernet LAN-porttal, Mini DisplayPort-kijelzőporttal és dokkolóállomás-csatlakozóval is ellátni. Ennek köszönhetően gyorsan továbbítja akár a nagyméretű adatfájlokat is, továbbá egyszerűen csatlakoztatható kijelzőkhöz, vetítőkhöz és más kompatibilis eszközökhöz.

 

Címkék