Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A tőzsdére készül és terjeszkedik

A tőzsdére készül és  terjeszkedik
Infovilág

Az 1999-ben két magyar szakember által Bécsben alapított Qualysoft mára nemcsak hazánk, hanem a térség informatikai iparának is meghatározó szereplőjévé fejlődött: összesen csaknem 500 munkatársa van. Az itthon és Ausztriában, továbbá Németországban, Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában honos cég a következő irodáját Albániában fogja nyitni, miután megnyerte az Albán Adóhatóság eTaxation pályázatát.

A Qualysoft az Albán Adóhatóság részére új, központosított és automatizált adórendszert vezet be az Osztrák Állam pénzügyi segítségével. A rendszer teljes mértékben megfelel az EU-követelményeknek.

A Qualysoft Legújabb fejlesztése A QualysmArt, a múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes vizualizációs megoldás, amelynek lelke egy Samsung okostévékre írt alkalmazás. A felhő alapú QualysmArt nemcsak pc-ről, hanem táblagépről vagy okostelefonról is vezérelhető, a vetített képek, montázsok és kollázsok a lehető legegyszerűbb módon, drag & drop módszerrel szerkeszthetők. Az app hamarosan a Magyar Külkereskedelmi Szövetség által a délkelet-ázsiai térség gazdasági fővárosába, Szingapúrba szervezett ExhibIT kiállítás egyik főszereplője lesz.

A magyar informatikai piac a válság éveiben is fejlődött, ráadásul az ország gazdaságánál gyorsabban. A további növekedéshez még több,  egyetemet végzett informatikusra van szükség, ugyanis az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felmérése szerint mintegy 10 ezer betöltetlen állás van az iparágban.

A Qualysoft az informatikusok képzésében is részt vesz: a Pécsi Tudományegyetemmel közösen működteti a Qualysoft Akadémiát, ahol informatikus hallgatókat képeznek tovább – mindenekelőtt a Qualysoft számára.

Címkék