Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tovább javuló fogyasztói, változatlan üzleti várakozások

Tovább javuló fogyasztói, változatlan üzleti várakozások
Infovilág

Az üzleti várakozások csak stagnálnak, de ezzel is maradtak az előzőleg tizennégy éve nem tapasztalt szinten. Végeredményben Magyarországon a választások előtt folytatódik a több mint másfél évtizede nem látott optimizmus.

Márciusban az üzleti szférán belül az ipari várakozások kissé romlottak, a kereskedelmi és szolgáltató cégeké valamicskét javult, az építőipariaké nem változott.

Az iparban a válaszolók a készleteket növekvőnek érezték, romlott az előző időszak termeléséről alkotott vélemény, a rendelésállományoké és termelési kilátásoké pedig stagnált (de az export-rendeléseké javult). Valamelyest élénkült a beruházási szándék. Az építőiparban az előző három hónap termelési színvonalának megítélése romlott, a rendelésállományoké viszont tovább javult.

A kereskedelmi bizalmi index a februári visszaesés után márciusban ismét emelkedett. Az eladási pozíció és a készletszint megítélése javult, míg a rendeléseké kissé rosszabb lett. A szolgáltatói bizalmi index minimálisan emelkedett. Az általános üzletmenet megítélése  kedvezőbb lett, az elmúlt és a következő időszak forgalmáé viszont rosszabb. Az elemzés teljes terjedelmében itt olvasható; tessék kattintani!

 

Címkék