Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Zöldülnek a Királyok – folytatódik a környezetkímélő program

Zöldülnek a Királyok – folytatódik a környezetkímélő program
Infovilág

A programot támogatta a budapesti VI. és VII. Kerületi, Pécsett pedig a város önkormányzata, továbbá a megyei kereskedelmi és iparkamara, továbbá egy sor szakmai szervezet.

A versenybe az üzletek mellett szállodák, vendéglátó egységek, játszó- és parkolóház, rendezvény helyszínek egyaránt bekapcsolódtak. A résztvevők néhány hónap elteltével felismerték: miközben szakértő segítséggel zöld üzletté, környezettudatos vállalkozássá alakulnak át, költségeiket is látványosan csökkenthetik. Emellett jó hírük is terjedt vásárlóik, ügyfeleik körében.

A „Zöldülnek a Királyok" versenyben 21 pécsi és budapesti üzlet vett részt. A mai értékelő eseményt is „zöldben”, a pesti, Dob utcai Club 22 Esélyegyenlőségi és Öko pub-ban tartották meg. A verseny győztese a Ruhatár (Pécs) és a Casati Budapest Hotel. Közönségdíjat kapott a budapesti Orange Optika.

Az üzletek vállalták, hogy környezetbarát tisztítószereket használnak, csökkentik energia-, víz-, gázfogyasztásukat. A Ruhatár, például, perlátor felszerelésével harmadára csökkentette a vízfogyasztását. A Casati Budapest Hotel az alapvállalásain túl környezetbarát papírt használ, és lehetőség szerint, helyi, hazai magyar termékeket szolgál föl a szállítási útvonalak csökkentése végett.

Ma bejelentették a Zöldüzlet-program folytatását: az ország bármely üzletek csatlakozhat április 18-ig. Tavaly októberében a Zöldüzlet logót a Szellemi Tulajon Nemzeti Hivatala védjegyként lajstromozta.

A Zöldüzlet-kezdeményezésben sikerrel  szereplők védjegyet kapnak a környezettudatos, felelős működés iránti elkötelezettségük bizonyságául.

A program kidolgozója a Survive Enviro Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. a teljesítményeket hitelesíti, gondoskodik a vállalkozásra és személyre szabott tanácsadásról a fenntartható, környezetbarát tevékenység segítése céljából.

Címkék