Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Támadássorozat a routerek ellen – a védekezés módjai

Támadássorozat a routerek ellen – a védekezés módjai
Infovilág

A speciális hálózati fejlesztésekkel foglalkozó ZyNOS cég licensz-megállapodást kötött forgalmazókkal, akik viszonteladói kapcsolatban álltak más, hálózati és telekommunikációs megoldásokkal foglalkozó nagyobb gyártókkal is. A vállalat eszközeinek forráskódját később a forgalmazói engedéllyel rendelkezők igényei miatt megváltoztatták, így a termékeken nem használhatják tovább az eredeti, „ZyXEL Hálózati OS” nevet, tehát az eszközöknek nincs köze a ZyXEL márka jelenlegi routereihez.

A támadások megelőzésére a márka figyelmezteti felhasználóit a következő lépések megtételére, amelyekkel csökkenthetik a routerek sebezhetőségét:

1. Változtassa meg az eszköz alapbeállításokban megadott jelszavát!

2. Legyen biztos benne, hogy az eszközön a legfrissebb elérhető firmware-változat fut!

3. Tiltsa le a web-konfigurációs hozzáférést az interneten keresztüli távoli eszközöktől! Ha a távoli hozzáférés mindenképpen szükséges, a termékhasználóknak érdemes korlátozniuk a belépési engedéllyel rendelkező IP-címeket.

A támadásokat vizsgáló kutatócsoport szerint a hackerek módosítják a routerek DNS-konfigurációját, hogy átirányítsák az áldozatok DNS-lekéréseit, és később betöltsék az így keletkezett helyet az általuk irányított IP- és domain-címekkel.

Címkék