Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A WizzAir a Budapest Félmaraton névadója

A WizzAir a Budapest Félmaraton névadója
Infovilág

Tizennyolc év után ma megváltozott a Budapest Félmaraton neve: a legközelebb szeptember 14-én megrendezendő 29. eseményt ezentúl Wizz Air Budapest Félmaraton néven hirdetik a szervezők. Tavaly rekordot döntött a futóversenyenen részt vevők száma: jó 12 ezren álltak rajthoz; remény szerint az idén még ennél is többen lesznek.

A Wizz Air-vezér a szerződés aláírásakor bejelentette: az egyik főszponzorává válik a „Run in Budapest” kezdeményezésnek is, amely a három nagy, hazai futóeseményt, a Wizz Air Budapest Félmaratont, a Spar Budapest Maraton Fesztivált és a Telekom Vivicittá Városvédő Futást fogja össze.

Váradi József vezérigazgatója az eseményen emlékeztetett rá, hogy a Wizz Air éppen egy évtized óta van jelen Magyarországon – hazai légitársaságként. Tavaly kétmilliónál több magyar állampolgár – összesen pedig 13,5 millióan választották a WizzAirt – utazott a társaság járatain. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága már 35 országban van jelen, negyvenöt, A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 19 állomásról, több mint 300 útvonalon, 96 úti céllal. Munkatársainak száma kereken 1700.

Újságírói kérdésekre válaszolva Váradi vezérigazgató elmondta, hogy tavaly a WizzAir teljes hálózatán ötvennel gyarapította úti céljainak számát. Az idén 16 millió utassal számol a társaság, miután 54 gépesre növeli a jelenleg A320 jelű Airbusokból álló flottáját, amelyet a következő hét évben folyamatosan negyedével nagyobb befogadó képességű A321 típusúra cserél.  

Címkék