Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Követendő megoldás: közvilágítás és szélessávú mobilhálózat

Követendő megoldás: közvilágítás és szélessávú mobilhálózat
Infovilág

A szolgáltatók ezáltal javítani tudják hálózataik adatátviteli lefedettségét és kapacitását, ami a meglévőnél jobb szélessávú mobil használói élményt kínál. A modell a városi infrastruktúrára fordított költségek megtérülését is meggyorsítja, mivel megfizethetővé teszi e rendszerek kiépítésével és kezelésével összefüggő kezdeti beruházások árát, csökkenti a városok költségvetésére nehezedő nyomást.

A Climate Group és a Philips a világ 12 nagyvárosában végzett közös kutatásában arra a következtetésre jutott, hogy LED-es technológia segítségével 50–70%-os energia-megtakarítás érhető el – intelligens vezérléssel párosulva a LED- világítással a megtakarítás akár a 80%-ot is elérheti!

A programból kiderült: a kutatásban részt vevő városok elégedettebbek a LED-világítással a technológia környezeti előnyei, a többi között a  biztonságérzet és jobb láthatóság formájában. Mindez a LED-világítótestek által kibocsátott fehér fénynek köszönhető, szemben a hagyományos nátriumlámpák narancsszínű fényével.

A mobilszolgáltatóknak a kielégítő lefedettség és a kapacitás fenntartása végett fejleszteniük és sűríteniük kell a telepített celláikat. A „Zero Site’’ elnevezésű lámpaoszlop, amelybe az Ericsson kis méretű csúcstechnológiás cella-termékeit beépítik, új lehetőséget kínál a hálózatüzemeltetők számára a rádiós cellák elhelyezésére. Az új megoldás révén szélessávú mobil infrastruktúra-eszközök eddig nem használt helyeken is telepíthetők, ami nagyban megkönnyíti a cellasűrítést.

Címkék