Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Aláírták a V4-ek idegenforgalmi marketingtervét

Aláírták a V4-ek idegenforgalmi marketingtervét
Infovilág

Az idei marketingterv – amelyet magyar részről Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese írt alá – az akciók hatásfokának növelésére helyezi a hangsúlyt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kiválasztott távoli országokban kevesebb számú, de nagyobb költségvetésű akciót bonyolítanak le az együttműködők.

A képen balról jobbra: Rafal Szmytke – a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet vezérigazgatója, Horváth Gergely – a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Marta Kučerová – a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója, Marek Mráz – a Cseh Turizmus stratégiai és marketing-igazgatója.

Ekként a többi között online képzést szerveznek túraszervezők számára az USA-ban, és szintén az Egyesült Államokból egészségturizmus szakértői csoportot hívnak meg a térségbe. Bemutatókat, szakmai tanácskozásokat bonyolítanak le Azerbajdzsánban, Kazahsztánban, Fehéroroszországban és Grúziában. Japánban folytatódik a múlt években népszerű közösségimédia-kampány japánul és angolul. Közös „V4"-stand épül majd áprilisban a São Pauló-i „WTM Latin-America" kiállításon és októberben a szingapúri „ITB-Asia" vásáron is.

A tavalyi tájékozódó lépéseket követően ismét megjelenik a közép-európai turisztikai együttműködés Ausztráliában és a Dél-afrikai Köztársaságban is két-két rendezvényen.

A tavaly júliusban kezdődött magyar V4-elnökség az e-marketing és a közösségi kommunikáció fontosságát hangsúlyozta, ezért a magyar fél nagy termékfejlesztési tervvel is készül az elnökség átadására Szlovákia számára. A magyar elnöki ciklus lezárásaként ugyanis megjelenik amagyar GPSCityguide Kft. által okostelefonokra fejlesztett PocketGuide városnéző alkalmazás több, új „V4-es" csomagja is. Az egyikben a négy tagállam fővárosainak tematikus útjai és hasznos információi lesznek elérhetők cseh, szlovák, lengyel és magyar nyelven, a többi piacra szánt angol nyelvű változat pedig a négy országra vonatkozó összes túraútvonalat és információt tartalmazza majd.

Igen nagy várakozással tekintenek a szakemberek a mobiltelefonos alkalmazásra, amelynek felhasználási statisztikáiból további nagyon sok hasznos piaci információt nyerhetnek a távoli piacok utazási szokásairól.

A Visegrádi Együttműködés országainak turizmus-marketingért felelős szervezetei több mint tíz éve folytatnak szoros együttműködést a távoli piacokon. Közös marketingtevékenységük középpontjában azok az országok állnak, amelyeknek elérése a nagy földrajzi távolságok miatt nehézkes és igen drága. A tagországok egyetlen turisztikai célpontként népszerűsítik a közép-európai térséget ezeken a célpiacokon, különös tekintettel történelmi gyökerekre és kulturális hagyományokra, egyúttal rámutatnak az egyes országok sajátosságaira.

A V4 országok célpiacai: az Amerikai Egyesült Államok, Latin-Amerika, India, Japán, valamint az új piacok felé nyitásként Szingapúr, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ausztrália, a Dél-afrikai Köztársaság és az Arab-öböl menti országok.

 

Címkék