Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A stadionokra szánt pénz töredékéből megszüntethető a gyermekéhezés

A stadionokra szánt pénz töredékéből megszüntethető a gyermekéhezés
Infovilág

Hozzátette: a stadionépítésre elszórt 180 milliárd forint töredékéből, kevesebb, mint harmadából meg lehetne szüntetni a gyermekéhezést. Evégett 470 ezer rászoruló gyermeknek adnának az év minden napján egyszer meleg ételt.

A Mesterházy-kormány emellett 25 százalékkal megemelné a családi pótlékot, amelynek összege négy éve nem nőtt. Ez körülbelül évi 70 milliárd forintot tenne ki – mondta Korózs Lajos. Az egygyermekesek támogatása így majdnem 15 ezer forintra nőne, a háromgyermekesek pedig gyerekenként 20 ezer forint ellátást kapnának.

A szocialista politikus emellett ígéretet tett a gyermekvédelem valmikori rendszerének helyreállítására, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat megerősítésére. Erre összesen 10 milliárd forintot fordítanának.

„Orbán Viktor még több stadiont akar, mi pedig jóllakott gyerekeket szeretnénk” - jelentette ki, hozzátéve, az embereknek e két világkép között kell választaniuk.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a gyermekéhezés felszámolását korábbi szocialista kormányok is célul tűzték, de több év alatt sem jártak sikerrel, most mégis néhány hónap alatt megoldást ígérnek, Korózs Lajos úgy válaszolt: 2002-től tettek lépéseket a gyermekéhezés megszüntetéséért, de ma jóval több a nélkülöző gyermek, mint 2010-ben. Hozzátette: ha 180 milliárd forint jut stadionépítésre, akkor megvan a szükséges pénz a költségvetésben, csak helyesen kell elkölteni.

 

Címkék