Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budapesti karácsonyi vásárok és árak

Budapesti karácsonyi vásárok és árak
Infovilág

A karácsonyi vásárok legfényesebbje a pesti Vörösmarty téren állt november 27-től december 23-ig. A csinos bódékban semmi újdonságot sem találtak, csak a szokásos kerámiák, ékszerek, kozmetikumok, játékok, mézek, famunkák sokaságát. A kínálat 2013-ban a kenyérben tálalt gulyással bővült. A forralt bor decije 300 forint, a bögre ára 600 forint. A legolcsóbb étel sem volt kapható 1200 forint alatt, ami a magyar pénztárcákhoz mérve drága – ezt a külföldiek állapították meg.

Karácsonyi vásár a pesti Vörösmarty téren. (foto: XpatLop)

Az advent a Bazilikánál november 29-től január 1-jéig tart. A hagyományos kézműves bögrék, poharak, préselt virágokból készült ékszerek és finomságok mellett csabai kolbász, marcipán, manufakturális csokoládé, különleges kávé, DiVino borok ésaz olasz Pomo d’Oro teremékei szerepeltek. Volt még ingyen korcsolyázás, Göncöl Néptánc Együttes, élő mikulás, jégszobor-készítés. A forralt bor és az ételek hasonlóan drágák, akárcsak a Vörösmarty téren.

Palotanegyed, Mikszáth tér: december 1–23-ig zenészek, mesemondók, énekesek élénkítették az életet. A felállított betlehem élő állatfigurákkal szolgált a gyerekeknek. A forralt bor decijét aranyáron, 450–700 forintért mérték. Árultak még a bódékban lángost, kézműves forralt sört, sült gesztenyét és kandírozott gyümölcsöket.


Városháza park: nemigen vásár, inkább kulturális fesztivál volt a Szabad Tér Színház előadásaival. A Sátor Színházban a szomszédos országok fiataljai léphettek fel. Bemutatkoztak a pesti színházak mellett diákcsoportok is a10 méter átmérőjű adventi koszorú és a 16 méter magas karácsonyfa mellett.

Advent a Hegyvidéken: december 1–24-ig a budai XII. kerületben. Ott ötvözik a népművészeti vásárokat és a kulturális eseményeket. A színpadon felléptek óvodások és helyi iskolások. Nagy hangsúlyt kaptak megint csak az erdélyi kézművesek árui.

Óbudán november 30-tól december 22-ig tartott az advent a Fő téren. Árultak kézművesek, kapható volt lángos, krampampuli, forralt bor, házi sütemény. Díszbe öltözött az Óbudai Promenád óriás karácsonyfával, állatsimogatóval, meseszínpaddal, italokkal és ételekkel, jótékonysági gyűjtéssel.

A pesti Liszt Ferenc tér és Jókai tér november 28-tól december 24-ig nagyjából ugyanazt árulta, mint a többi.

Design Terminal az Erzsébet téren: 120 művész sokféle művészeti műfajból kínálta termékeit a tehetős vevőknek.

Design Passage a Király utcában december 7-én, 14-én és 21-én dizájn-vásárt tartott ruhákból, ékszerekből, valamint volt bejgli és jótékonysági akció a Menhely Alapítvány számára.

Karácsonyi vásárol Budapesten. Az XpatLoop összeállítása.

Blaha Lujza tér: dizájn-vásár divatcikkekből, kiegészítőkből kiállítással és könyvbemutatóval.

WAMP Millenáris Park B épület: vasárnaponként 150 kiállító kínált különböző iparművészeti árut december 8-án, 15-én és 22-én. A családi programokon kívül édességek és szárított gyümölcsök szerepeltek a palettán.

Összegzésül a legolcsóbbnak a Hegyvidéket, az Óbudai Adventet és a Palotanegyedet találták, a legdrágábbnak a Vörösmarty tér és a Bazilika előtti Szent István tér adventi vásárát.

 

 

Címkék