Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bitfaragó diákok: országos programozási verseny

Bitfaragó diákok: országos programozási verseny
Infovilág

Hagyományteremtő szándékkal a Pannon Egyetem műszaki informatikai kara háromfordulós, országos programozási csapatversenyt hirdetett az idén „Bakonyi Bitfaragó Bajnokság” címmel középiskolások számára. A bajnokságba 41 csapat nevezett, 86 fiatal vett részt a „bitfaragásban”.

Az egyetemi kar a feladatok mellett felkészítő oktatási anyagokról és mentorokról is gondoskodott, hogy vetélkedés közben a mobil eszközök programozásához kapcsolódó új tudást is átadhasson a diákoknak.

A csapatok az első fordulóban hetente egy, összesen három feladatsort oldottak meg, amelyeket határidőre feltöltöttek a verseny honlapjára. A verseny virtuális elődöntőjébe 24 csapat jutott be. A minapi elődöntőn a csapatoknak három óra alatt tíz rövidebb feladatot kellett megoldaniuk.

A kiváló megoldásoknak köszönhetően a szervezők 12 csapatot hívtak meg a döntőbe, Veszprémbe.

A 12 órás döntő december 21-én, szombaton lesz a Pannon Egyetem aulájában; az esemény élőben is követhető lesz a kar honlapján.

A fináléban a Batthyány Lajos Gimnázium (Nagykanizsa), a III. Béla Gimnázium (Baja), aDeák FerencKözgazdasági és Informatikai Szakközépiskola (Győr), a Fazekas Mihály Gimnázium (Budapest), a Fazekas Mihály Gimnázium (Debrecen), az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium (Veszprém), a Krúdy Gyula Gimnázium (Nyíregyháza), a Lovassy László Gimnázium (Veszprém), a Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Csepreg) és a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (Szeged) csapatai versenyeznek egymással.

Jutalmul az értékes tárgynyeremények mellett a döntőbe jutott csapatok tagjait meghívják jövőre a veszprémi nyári informatikai táborba.

Címkék