Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Scholar-Leaders ösztöndíjprogram – jelentkezőket várnak

Scholar-Leaders ösztöndíjprogram – jelentkezőket várnak
Infovilág

A GE Foundation Scholar-Leaders egyetemi ösztöndíjprogram 2002 óta működik Magyarországon, és a 10. évfordulóját ünnepli az idén Lengyelországban. A program célja, hogy fejlessze a diákok vezetői képességeit, és ezzel hozzájáruljon a nemzetközileg is piacképes új vezetőnemzedék képzéséhez.

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Egyetem másodéves hallgatói olyan gyakorlati és vezetői ismeretekre is szert tesznek, amelyekkel már most megalapozhatják a karrierjüket.

A pályázathoz 1000 szavas esszét is tartalmazó kitöltött jelentkezési lapot, két ajánlólevelet (legalább egyet egyetemi professzortól), önéletrajzot, valamint az egyetemi tanulmányok első évének elvégzését igazoló okmányok másolatát, továbbá a felsoroltak angol fordítását (nem szükséges hitelesített fordítás) kell benyújtani az interneten.

A GE Foundation Scholar-Leaders Program az első olyan egyetemi ösztöndíjprogram Magyarországon és Közép-Kelet-Európában, amely a General Electric Company (GE) filantróp alapítványa, a GE Foundation anyagi támogatásával valósul meg. A 2002 őszén elindított magyar program sikerére építve a GE Foundation lehetővé tette, hogy az IIE budapesti irodája, amely egyben az európai iroda is, a magyar modellt követve az ösztöndíj-pályázatot 2003-ban Lengyelországban, 2004-ben Csehországban, majd 2006-ban Romániában is bevezesse.

A GE Foundation támogatásával a vezetői képességek fejlesztésére irányuló programban részt vevő ösztöndíjasok regionális tábora a magyar, lengyel, cseh és román egyetemek bevonásával újabb 32 személlyel bővül jövőre. A közép- és kelet-európai hálózatban részt vevő fiatalok száma ezzel már 494-re nő.

Milyen változásokat hozott az ösztöndíjprogram a nyertesek életében? Érdemes bepillantani a GE Foundation Scholar-Leaders egykori ösztöndíjasainak sikereibe Tomasz Kaczmarczyk (Lengyelország), Jan Rieger (Csehország), Gina Adam (Románia), C. Szabó Péter, Lám István és Szilágyi György (Magyarország) történetén keresztül.

Címkék