Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Oracle OpenWorld, 2013 – a jelszó: felhő

Oracle OpenWorld, 2013 – a jelszó: felhő
Infovilág

Az Oracle árbevétele az európai, közel-keleti és afrikai térségben (EMEA) 11,2 milliárd dollár volt a 2013. pénzügyi évben, ami az Oracle teljes árbevételének csaknem a harmadával egyenértékű. A 2014. pénzügyi év első negyedévében 2,4 milliárd dollár teljes árbevételt sikerült elérni. Az Oracle jelenleg 23 349 alkalmazottat foglalkoztat, 206 irodát működtet az EMEA 63 országában.

Első magyar előadóként Nagy Zoltán, a Fornax cégcsoport képviseletében vett részt a San Franciscó-i Oracle OpenWorld  konferencián, ahol a többszörös hazai és nemzetközi díjnyertes (mások közt a Deutsche Telekom leányvállalatai által is használt) Eventus terméket mutatta be.

A világméretű eszmecserén az Oracle bejelentette: az Oracle Database 12c adatbázis-kezelőhöz megalkotott Oracle Database In-Memory opció révén memóriában működő továbbfejlesztett alkalmazások futtathatók, miáltal növelhető az adatbázisok teljesítménye az analitikában, az adattárház-kezelésben és az online tranzakció-feldolgozásban (OLTP).

Az Oracle egyedi módon optimalizálta a memórián belüli működést, ezzel lehetővé téve az élőben kapott tranzakciós adatok valós idejű, eseti elemzését – számolt be a sikerekről ma újságírók előtt Markovits Péter, az Oracle Magyarország vezető műszaki tanácsadója és Reményi Csaba, a világ legnagyobb hardver- és szoftverfejlesztő konglomerátumának hazai ügyvezetője. Az Oracle Database 12c adatbázis-kezelőn futó összes alkalmazás automatikusan és átlátható módon hasznosíthatja az Oracle Database In-Memory opciót.

San Franciscóban a szakma és az Oracle legnagyobb üzletfelei előtt bemutatkozott a vállalat az eddigi leggyorsabb és legjobban skálázható integrált rendszere, az Oracle SuperCluster M6-32, amely a SPARC M6-32 kiszolgálót és az Oracle Database használatához szükséges teljesítményre optimalizált Exadata tárolókiszolgálót egyesíti. A SPARC M6-32 kiszolgáló és a SuperCluster M6-32 integrált rendszer lelke az új 3,6 GHz-es, 12 magos SPARC M6 processzor.

Az Oracle Solaris operációs rendszert futtató Oracle SuperCluster M6-32 ár–teljesítmény-aránya – szakértők szerint – ötször jobb, mint az IBM Power 795 kiszolgálón alapuló megoldásé. Haminckét terabájtos főmemóriája révén a SPARC M6-32 kétszer akkora memória-kapacitással rendelkezik, mint az IBM legnagyobb, Power architektúrájú kiszolgálója.

Az új Oracle Exalytics In-Memory Machine T5-8 integrált rendszer, az Oracle SPARC T5-8 kiszolgálóján alapul, és gépenként 4 TB memóriával van felszerelve, így elképesztő teljesítményt kínál az üzletiintelligencia- és vállalati teljesítmény-felügyeleti alkalmazások számára. Megnövelt tárolókapacitásának és feldolgozási teljesítményének köszönhetően az Oracle Exalytics T-5 támogatja az átfogó kiszolgáló- és alkalmazás-konszolidációt, egyúttal pedig használók tízezreire is skálázható. Az ágazatvezető hardverek, a legjobb üzletiintelligencia-szoftverek és memóriában működő adatbázis-technológia felhasználásával készült Oracle Exalytics T5-8 tervezésekor az Oracle különösen ügyelt arra, hogy a rendszer a memóriában végrehajtott analitikai műveletek során villámgyors teljesítményt nyújtson azok számára, akik minden eddiginél több analitikai alkalmazást kívánnak konszolidálni egyetlen platformon.

Az iparág legátfogóbb és legfejlettebb felhő-kínálatát bővítve, tíz új alkalmazási, platform- és infrastrukturális felhőszolgáltatást kínál az Oracle az ügyfeleinek és partnereinek. Ennek jegyében mutatta be a Cloud Marketplace globális piacteret, ahol a hasznlók közzétehetik alkalmazásaikat, az ügyfelek pedig könnyedén megtalálhatják, értékelhetik és megvásárolhatják az Oracle Cloud megoldásaik funkcióit bővítő újszerű alkalmazásokat.

Markovits Péter elmondta: jelenleg az értékesítési csatorna kezelése, a potenciális ügyfelek megkeresése, az adatminőség, a jelentéskészítés, a hatékonyságnövelő eszközök, az ajánlatkészítés, a szerződés-nyilvántartás, az előrejelzés, az értékesítési ösztönzés és a kompenzációkezelés terén állnak rendelkezésre alkalmazások.

Az Oracle Billing and Revenue Management Cloud Service szolgáltatás vállalatoknak kínál megbízhatóan működő és kiválóan skálázható számlázási megoldást az új digitális szolgáltatásokból származó rendszeres bevételek megszerzése végett. A fejlett, felhő alapú számlázási szolgáltatás különféle ágazatokban, így a pénzügyi szolgáltatások, a média és a hírközlés területén is hasznosítható.

A “nyitott világ” (OpenWorld) konferencián jelentette be az Oracle a Mobile Cloud Service megjelenését is; használatával a fejlesztők és az informatikusok mobilbarát alkalmazásprogramozási felületeket (API-kat) hozhatnak létre és kezelhetnek. Ezzel megkönnyítik a mobilfejlesztők számára, hogy alkalmazásaikat vállalati adatokkal és szolgáltatásokkal integrálják. Az Oracle Cloud részét alkotó Oracle Mobile Cloud Service az Oracle mobilplatformjára épül, segítségével a szervezetek könnyen létrehozhatnak és biztonságosan kiterjeszthetnek bármilyen alkalmazást bármilyen készülékre, és bármilyen adatforráshoz kapcsolódhatnak, legyen az egyedi megoldás, csomagolt alkalmazás vagy felhőszolgáltatás.

A válllalat ismertette a Nimbula Director integrálásának ütemtervét. Ez az infrastruktúra-szolgáltatási szoftvermegoldás lehetőséget kínál a vállalatok és a szolgáltatók számára, hogy felhőkörnyezetet építsenek fel saját infrastruktúrájukon az Oracle Exalogic Elastic Cloud révén. A Nimbula, Inc. céget márciusban vásárolta fel az Oracle.

A San Franciscó-i konferencián bejelentették a MySQL 5.7 legújabb fejlesztői mérföldkő verzióját (Development Milestone Release). Az új változat tovább növeli a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázis-kezelőjének teljesítményét, megbízhatóságát, skálázhatóságát és kezelhetőségét, így a fejlesztők és az adatbázis-adminisztrátorok modern webes, felhő alapú és beágyazott alkalmazásokat készíthetnek, amelyek képesek feldolgozni a folyamatosan növekvő adatmennyiséget.

A ma délelőtti Oracle-sajtóesemény szakmai bemutatóanyaga itt tanulmányozható; tessék kattintani.

Címkék