Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar diák nyerte a Panasonic európai képes ökonapló-versenyét

Magyar diák nyerte a Panasonic európai képes ökonapló-versenyét
Infovilág

A nyertes ajkai diák: Riba Ádám.A nyertes pályamű.A Kölyöksuli oktatási program a Nagy-Britanniában és Németországban 2009-ben készült kísérleti tanulmány alapján 2010 őszén kezdődött azzal a céllal, hogy támogassa a 7–11 évesek környezettudatos oktatását. A program részeként az iskolák pedagógusai a Panasonic által rendelkezésre bocsátott oktatási anyagok használatával környezetvédelmi tanórákat tartanak a gyerekeknek. Ezután a diákok kitöltik a képes ökonaplót, amelynek beküldésével részt vehetnek a Panasonic azonos nevű versenyén; az iskolák és tanulóik számos nyereménnyel gazdagodhatnak.

Az idei európai képes ökonapló-verseny döntőjébe 14 ország diákjainak munkái jutottak be. A zsűri angol, cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, orosz, román, spanyol, svájci, szlovák, török és ukrán pályázatok közül választotta ki a magyar nyertes naplóját. A rangot adó hely mellé 2000 euró pénzfődíj is jár a környezettudatos tanuló iskolájának, amit az intézmény környezetvédelmi tevékenységének fejlesztésére használhatnak fel.

A Panasonic és a Nemzetközi Környezetvédelmi Nevelésért Alapítvány közös oktatási programja révén 2009 óta Európában és a FÁK országaiban összesen 22 ország több mint 200 ezer diákja tanult környezetvédelemről. Hazánkban a múlt években több mint 5500 tanuló vett részt a programban és sajátíthatta el a környezetünk védelmét szolgáló ismereteket. Az idei versenyen 279 képes ökonaplót küldtek be magyar diákok.

A dicsőség részesei: Balogh Diána, Kölyöksuli-koordinátor (Panasonic), Katonáné Bános Bernadett, biológia-kémia szakos tanárnő; Riba Ádám, a 2013. évi európai nyertes; Kovácsné Papp Ágnes, a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, valamint Viktor Eszter, a magyar Panasonic kommunikációs igazgatója.

A Panasonic új fenntarthatósági vállalásában célul tűzte ki több mint 300 ezer diák környezettudatos oktatásának támogatását a Kölyöksuli oktatási program segítségével 2016 márciusáig. A cél elérése végett műhelyfoglalkozás-sorozat kezdődött Berlinben az idei IFA-kiállításon és vásáron, ahol a gyerekek hibrid játékautók és LED-lámpák összeszerelésének köszönhetően ismerkedhettek meg közelebbről a környezettudatos technológiákkal.

Címkék