Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MinDig TV Plusz – kezdődik az Antenna Hungária hibrid televíziós próbaadása

MinDig TV Plusz – kezdődik az Antenna Hungária hibrid televíziós próbaadása
Infovilág

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a digitális földfelszíni televíziós hálózaton kialakított interaktív szolgáltatásokra vonatkozó nemzetközi szabvány, mely lehetővé teszi, hogy a DVB-T (földfelszíni) vétellel és internet csatlakozással is rendelkező televíziókészülékeken a lineáris televízió- és rádióprogramok mellett internet hálózaton eljuttatott, különböző multimédiás tartalmakkal is kiegészüljön a MinDig TV szolgáltatás. A HbbTV technológia Európa jó néhány országában (pl. Németország, Franciaország, Hollandia, Svájc) már bizonyított és számos népszerű kereskedelmi szolgáltatás működik 

Az Antenna Hungária MinDig TV Plusz néven indított ingyenesen elérhető kísérlete során a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat kibővíti új, igény szerint, ún. streamelt élő adásokkal, mint például a Fix TV, az MTVA és a Swiss Radio egyes rádiócsatornáival.

A tesztszolgáltatás kibővített tartalommal rendelkező programújságot – ún. rich EPG –, aktuális híreket, időjárás-előrejelzést és webkamerás megjelenítést is tartalmaz. A tartalmak nagyon egyszerűen, a távirányítón található piros gomb megnyomásával érhetők el.

A tesztprogramban az Antenna Hungária partnere a finn Sofia Digital, mint az 1.1-es HbbTV rendszer szállítója. Tartalmi oldalról közreműködők többek között az MTVA, a Fix TV, a Swiss Radio, valamint a PORT Data.

Jelenleg még meglehetősenkevés HbbTV-képes televíziókészülék működik a hazai háztartásokban. A féléves kísérleti időszak a műszaki próbákon túl azt a célt is szolgálja, hogy a tévékészülék-gyártók is fel tudjanak készülni a HbbTV-funkció beépítésére a nálunk kínált készülékekbe.

Az Antenna Hungária számít arra is, hogy egyre több dekódergyártó is megkezdi HbbTV-képes vevőkészülék forgalmazását, melyek a MinDig TV és a MinDig TV Extra programjainak vétele mellett képesek lesznek a MinDig TV Plusz hibrid televíziós szolgáltatások megjelenítésére is.

Címkék