Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A gyorstöltés a városi autózás jövője

A gyorstöltés a városi autózás jövője
Infovilág

Az elektromos autó adottságait első alkalommal megtapasztalók maroknyi csoportja remény szerint hamarosan egyre népesebbé válik. Angela Merkel szövetségi kancellár asszony az IAA-n elmondta: a német kormány tervei szerint az évtized végére egymillió elektromos autó közlekedik majd Németország útjain. A német autógyártók szövetsége szerint pedig a németországi autógyárak eddig 16 új elektromos autómodell bevezetését jelentették be a következő pár évre.

ABB-gyorstöltő az autó-kiállításon.

Az autótöltés az elektromos autó széles körű és biztonágos használatának a legfontosabb feltétele. Van-e töltőállomás a lakó- és munkahely környezetében, a rendszeres használt közlekedési útvonalak közelében? Miképpen oldható meg a feltöltés a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban?

A majna-frankfurti kiállítás egész ideje alatt az ABB gondoskodott az i3 típusú autók rendelkezésre állásáról az áltgala kifejlesztett Terra 53 típusú gyorstöltő-állomásain, ahol egyúttal bárki választ kaphatott a használatot érintő kérdéseire.

 Az egyenáramú gyorstöltő-állomásoknál mindössze 15 percbe telik az autók feltöltése, tehát a jármű útközben is feltölthető; otthon, éjszaka a feltöltés 6–8 óráig tart. A villamos áram-üzemanyagtöltő állomások révén növekszik az elektromos autók hatótávolsága, azaz hosszabb utazásokra is alkalmassá válnak.

Az ABB gyorstöltői internet-csatlakozásuk révén megbízható, biztonságos, használóbarát fizetési lehetőséget kínálnak.

Címkék