Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bélyegkisív a víz-világtalálkozóra

Bélyegkisív a víz-világtalálkozóra
Infovilág

Főmotívum a hullámzó kék víz, amelyet a felhasználási lehetőségekre, valamint a világtalálkozó helyszínére utaló motívumok egészítenek ki: Margitszigeti víztorony, vitorlások, gémeskút, Széchenyi Gyógyfürdő, Lánchíd. A 365 forint névértékű újdonságot Weisenburger István grafikusművész tervei alapján az ANY BiztonságiNyomda gyártotta, és már kapható.

A budapesti víz-világtalálkozóról ezt írta az Infovilág; tessék kattintani!

 

Személyes bélyegeken: rózsák, Budapest

Értékjelzés nélküli forgalmi és személyes bélyeg változatban, utánnyomás formájában jelenik meg október 8-án a 2005-ben kibocsátott Üdvözlettel bélyegem I. – Rózsák elnevezésű bélyegív. Az utánnyomás különlegessége, hogy értékjelzésként a „BELFÖLD” felirat szolgál, vagyis a bélyeg alkalmas szabványméretű levél belföldi továbbítására. A bélyegképeken háromféle rózsamotívum váltakozik. A 20 szelvényes bélyegképet tartalmazó ív Benedek Imre grafikusművész terve alapján a Pénzjegynyomdában, ofszet nyomtatással készült. A szelvény önállóan bérmentesítésre nem használható!

Ezzel egyidőben a forgalmi igényekre való tekintettel változatlan formában utánnyomásként kiadta a posta a Budapest bélyegem és az Üzenet bélyegem II. – Tollak 35 személyes bélyegívet. Szintén utánnyomásban jelent meg az Üzenet bélyegem I. – Térkép 35 elnevezésű személyes bélyegív, ami az eddigiektől eltérően az alsó és a felső ívszélen is kifutó perforációval készült.

Címkék