Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tarifavetélkedő: Vodaforradalomra Telenor-válasz – mit lép erre a lila óriás?

Tarifavetélkedő: Vodaforradalomra Telenor-válasz – mit lép erre a lila óriás?
Infovilág

Szabó Győzőt és Szujó Zoltánt is bevetette ma kora délután a pesti West Endben rendezett tarifa-schown a Vodafone Magyarország, hogy még hatásosabb legyen Diego Massidda vezérigazgató bejelentése, aki emlékeztetett a társaság esztendővel ezelőtti Red-korlátlanságára, amit most azzal tetézett a vörös szolgáltató, hogy hajszálnyival havi 10 ezer forint alatt kínálja a korlátlan mobilbeszélgetést és sms-ezést.

Holnaptól tehát teljesen új, letisztult, könnyen áttekinthető tarifaválasztékot kínál; lakossági ügyfelei mindössze négy előfizetéses csomaggal kívánja megkönnyíteni meglévő és reménybeli kuncsaftjai életét. Száműzte a szerződésekből az apróbetűs részeket és a jogi-műszaki csűrcsavarokat.

Alexandre Froment-Curtil, a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes az új tarifacsomagok részleteiről is szólt: a Red Basic csomag havi 500 MB-os adatforgalmi keretet tartalmaz, hozzá két gigabájt tárhelyet a felhőben (azaz az interneten). A Red Plus viszont már 2 GB adatforgalmat tartalmaz és hozzá 50 GB felhő alapú tárhelyet; igaz, kereken 14 ezer forintért.

Aki nem kíván ennyi pénzt költeni a mobiltelefonálásra és mobilinternetezésre, az is jól járhat az ugyancsak Red-családba tartozó Go+ (5000 forint) és a Go csomaggal (2700 forint). A drágábbik lényege a Vodafone-hálózatán belüli korlátlan beszélgetés, más hálózatokba pedig 150 perc (két és fél óra!) hívás vagy 150 szöveges üzenet, továbbá 500 MB adatforgalom és 2 GB tárhely. A legolcsóbb pakk is csábító lehet, ugyanis 100 perc beszélgetést (vagy 100 sms küldést) tartalmaz bármely belföldi telefonhálózatba, hozzá 150 MB adatforgalmat és ugyancsak 2 gigabájtnyi felhő-tárhelyet. Az már csak hab a tortán, hogy az egyelőre december 31-ig tartó akció részesei egy sor előnyt élveznek a Vodafone ügyfélszolgálatain.

Kedvében jár holnaptól a társaság azoknak is, akik elektronikus formában kérik a telefonszámlájukat, és ugyanezen környezetbarát módon egyenlítik is ki. Az e-pack szolgáltatás használó havi 300–1000 forintot takaríthatnak meg ekképpen a szolgáltató jóváírása következtében. És ez még nem minden! Egyszerűsítette a társaság a telefonkészülék-vásárlást is azzal, hogy aki „komolyabb” marokfont szeretne vásárolni, az havi két-, három-, öt-, nyolcezer forintonként törlesztheti az árát.

Mintha csak a vörös szolgáltató bejelentésére várt volna, a kék mobiltelefon-társaság, a Telenor is lépett, és holnaptól korlátlan mennyiségű hálózaton belüli hívásokért egy tízes híján hatezer, valamennyi belföldi társaság rendszerébe irányuló, ugyancsak korlátlan mennyiségű beszélgetésért pedig tízezer forintot kér. A Flow 1 néven bevezetendő tarifacsomagban (5990 Ft) benne foglaltatik még 180 perc (három óra!) bármely más telefonhálózatba kezdeményezezett hívás, 500 MB adatforgalom (szintén belföldön) a Telefon 4G sebességű internethálózatán. Aki túllépi a 180 perces beszélgetési határt, az a további percekért 40 forintot fizet. A tízezer forintos Flow Total 1 tartifacsomag nem csupán a Telenor hálózatán belül, hanem azon kívül is korlátlan idejű ingyenes beszélgetést kínál belföldön. A Flow Total 2 az internet-tárhely mennyiségében (2 GB) és persze az árában különbözik a Total 1-estől.

A norvég gyökerű mobilszolgáltató marketingért felelős vezérigazgató-helyettese, Mike Michel kijelentette: az új csomagoknak köszönhetően „gyökeresen más értelmet nyer az ár–érték-arány fogalma a magyar mobiltelefóniában és magasabbra rakják a lécet a hazai tarifák versenyében.

Mike Michel az új tarifacsomagok bejelentésekor elmondta még, hogy a frekvencia-használati szerződések meghosszabbításával felgyorsítják a Telenor Hipernet 4G hálózatának a bővítését a gondtalan és műszaki korlátokat nem ismerő mobilkommunikáció szolgálatában.

Emellett a társaság hetvenszázalékos kedvezménnyel kínálja okostelefonjait, és ügyfelei az év végéig (kedvcsinálóul) ingyen használhatják a Hipernet 4G hálózatot.

Címkék