Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mérlegen az intelligencia: nagy IQ-tesztj diákoknak

Mérlegen az intelligencia: nagy IQ-tesztj diákoknak
Infovilág

A fiatalok ingyenesen mérhetik föl intelligenciájukat a Mensa HungarIQa szakembereinek fejlesztésével készült IQ-teszt kitöltésével. A megmérettetés háromfordulós. Azok a 17–24 év közöttiek, akik 125 pont feletti eredményt érnek el, bejutnak a fővárosban megrendezendő második fordulóba. Teljesítményük, azaz a Mensa hivatalos felvételi tesztjének sikeres kitöltése belépő lehet az ország legintelligensebb embereit tömörítő szervezetbe.

A december 5-i döntőbe már csak a rendkívül magas, teszteredményük alapján a legfelső egy százalékba tartozó IQ szinttel rendelkezők jutnak tovább, köztük  sorsolják ki a játék két fődíjait, egy-egy Apple iPad Minit.

A Mensa nemzetközi egyesületnek több mint százezer tagja van a világ mintegy száz országában. Célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági feltétele: az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése a Mensa hivatalos tesztjeinek valamelyikén.

Címkék