Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Coaching határok nélkül – interjúkötet világklasszis coachokkal

Coaching határok nélkül – interjúkötet világklasszis coachokkal
Infovilág

Ábri Judit.Harmadik évadába lépett a „Coaching Határok Nélkül” című programsorozat, amelyet Ábri Judit indított el, és menedzsel folyamatos sikerrel, s a könyvet társszerzőként jegyzi. A programsorozat és egyben a most megjelent könyv célja is, hogy a hazai coaching-szakmán és a coaching-szemléletű vezetőkön kívül a nagyközönség is megismerhesse a legfrissebb nemzetközi irányzatokat és a legtapasztaltabb coachokat. Hiszen egy olyan szakma nagy tudású képviselőiről van szó, amely nálunk is már terjed néhány éve, de a nagyvilágban olyan szintre jutott, hogy az informatika után a legdinamikusabban fejlődő üzletág. Ebből a trendből Magyarország sem maradhat ki.

A könyvből meg lehet ismerni azoknak a coachoknak az életét, világát és módszereit, akik a világ különböző tájain élnek. Sűrűn jönnek-mennek a kontinensek között – remek rálátásuk van arra, hogy mi folyik a földön. És ami van/történik Ázsiában, Amerikában, Európa keleti és nyugati országaiban, az a sok bonyodalom hogyan bogozható ki. Miként tehető nemcsak elviselhetővé, hanem emberibbé is az élet.

Akik ebben a könyvben megszólalnak – Hollandiától a Szilícium-völgyig –, mindnyájan megvívták a saját küzdelmeiket önmagukkal és a saját világukkal. Őszintén mertek beszélni a gyengéikről, és meggyőződéssel arról, hogyan lehet túljutni a bajokon, megteremteni a belső és külső harmóniát – magukban és másokban. De nem csupán róluk szól a könyv, hanem olyan módszereket ad át, amelyeket egyaránt használhatnak gyakorló coachok, vállalkozók és vezetők, akik eredményesebbek akarnak lenni, s amihez a coaching-szemlélet segítheti hozzá őket. Megérthetik és megváltoztathatják a saját sorsukat, életüket azok is, akik szeretnének harmonikusabban, sikeresebben élni.

A kötetben szereplő 15 mestercoach között van Sir John Whitmore, aki arisztokratának született, autóversenyzőként ért el nagy sikereket, és coachként a világ vezető személyiségeire van jó hatással. Robert Dilts, aki megújította a modern pszichológia, a Neuro-lingvisztikus Programozás (NLP) elméletét és gyakorlatát. Philippe Rosinski Belgiumból a kultúrákon átívelő coaching specialistája, aki ezzel a tudással a konfliktusokat segít legyőzni. Hetty Einzig Angiliából az érzelmi intelligencia (EQ) szakértője, amiről beigazolódott, hogy a jó vezetésben sokkal nagyobb a szerepe, mint az IQ-nak, amely az intellektus szintjét méri. Leni Wildflower, aki amerikai és európai egyetemeken tanít, azt a jelenséget vizsgálja, miért nem tesznek meg emberek olyan dolgokat, amiket meg szeretnének tenni, mégis, mintha be lennének oltva a változások ellen.

Erre is ad megoldást a könyv.

Címkék