Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mobil jelszótároló a CIB-nél

Mobil jelszótároló a CIB-nél
Infovilág

A magyarországi pénzintézetek között elsőként a CIB Bank – a CIB Internet Bank, a mobilCIB és az eBroker használatának még biztonságosabbá tétele végett – bevezette a fizikai jelszógeneráló eszközök mellett a CIB mobilToken alkalmazást, mint az eddigi jelszavas azonosítást felváltó azonosítási formát.

A mobilToken alkalmazása gyorsan letölthető és bejegyeztethető az ügyfél mobileszközére. Ezután csak egy pin-kódot kell megadni, amely alapján az alkalmazás önműködően létrehozza az elektronikus szolgáltatások használatához szükséges jelszavakat (kódokat

Az okostelefonok és táblagépek gyors elterjedésével változnak az ügyfelek igényei is, ezáltal minden szolgáltatónál előtérbe kerülnek az olyan újítások, amelyek az eddiginél könnyebb, gyorsabb ügyintézését segítik e készülékek használatával. Az internet elterjedésével életünk szerves részévé vált, hogy a világhálón különböző jelszavakat használjunk. Ezeket a legtöbben leírják valahova, ezzel kerülve el, hogy egy adott rendszerbe történő hosszabb belépési szünet esetén probléma adódjék az azonosítással. Biztonsági szempontból viszont nem célszerű a jelszavak cédulákon tárolása. Ebben segít a bank az új azonosítási folyamat bevezetésével.

Címkék