Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lenovo tehetségkutató pályázat: eredeti ötleteket várnak

Lenovo tehetségkutató pályázat: eredeti ötleteket várnak
Infovilág

A hazánkban is jelen lévő kínai világcég, a Lenovo – csak némi körülírással magyarítható – jelszava, a „Those Who Do” (Azok, akik csinálják) valójában azokra utal, akik a világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártójához hasonlóan mindenkinél többet szeretnének, akarnak elérni. A kezdeményezést, az ötleteket, a szorgalmat, a bátorságot, a készséget a kiugrásra (start up) hajlandóságot kívánja serkenteni közösségi tehetségkutató pályázatával a Lenovo Magyarország.

A szeptember 23-án rajtoló pályázat részvevője – bármilyen felsőoktatási intézmény hallgatója, szakiránytól és évfolyamtól függetlenül, továbbá a harmincadik évüket még be nem töltöttek, akik együttműködnek a főiskolásokkal, egyetemistákkal – a Lenovo Magyarország Facebook-oldalán nedvezhet videóval vagy Prezivel. (Napjainkban mintegy 300 ezren tanulnak a hazai egyetemeken, főiskolákon; a Motivátor Nagydíjra nem csupán magyar állampolgárságú diákok jelentkezhetnek.) A lényeg: két perc mutassa be vállalkozási tervét, újító, egyedülálló ötletét. Nem feltétel, hogy kapcsolódjék a Lenovo tevékenységi köréhez – szögezte le Lukács Anita ügyvezető, a Motivátor Nagydíj bíráló bizottságának elnöke a pályázat ma délelőtti bejelentésekor. A pályázatokat értékelő zsűri tagjai: dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája, a Chello Central Europe produkciós igazgatója és Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

Fontos tudnivaló, hogy a pályázatra nevezés szeptember 23-án kezdődik és október 30-ig tart. Az első forduló végén a szakmai bíráló bizottság kiválasztja a legjobb 10 pályamunkát. A második forduló november 15-én zárul, november 28-án pedig kihirdetik a vetélkedő végeredményét. A főnyereményen kívül a Lenovo nyereményekkel és szakmai továbbképzéssel jutalmazza a legsikeresebben pályázó öt csapatot. A verseny lényege, hogy bár a nyertes a győztes, ám valamennyi részvevő nyer a pályázattal, elvégre megméretteti magát, miáltal már jó eséllyel vehet részt egy újabb pályázaton.

A Motivátor Nagydíj tehetségkutató pályázat meghirdetésével egyidejűleg mutatta be a magyar Lenovo a legújabb IdeaTabjait, az A1000-t, az A3000-t, az S6000-t, valamint a Miix-et.

A Lenovo S6000 egy elegáns és erőteljes megoldás azon felhasználók számára, akik kompromisszumok nélkül, zökkenőmentesen egyszerre akarják a szórakozás, a közösségi hálózatok és más területek lehetőségeit kihasználni. Az MTK 8389/8125 1,2 GHz-es négymagos processzor teljesítményének és a 10,1 hüvelykes 1280×800 felbontású IPS-kijelzőjének, valamint 178 fokos látószögének, micro HDMI portjának és digitális mikrofonjának köszönhetően, az S6000 úttörő képviselője a multimédiás és gaming tableteknek. Az S6000 számos technológiával optimalizálja a teljesítményt, amelynek köszönhetően, optimális HSPA + mobilinternet kapcsolattal, több mint 8 órás webböngészést tesz lehetővé. A szuper vékony, mindössze 8,6 mm-es átmérőjével és könnyű 560 grammos súlyával egyszerre testesíti meg a modern megjelenést és az egyszerű hordozhatóságot.

A mai felgyorsult világban, olyan eszközökre van szükség, amelyek kompromisszumok nélkül kínálják a legjobb teljesítményt. Az A3000 7 hüvelykes kijelzőjével egyszerre teszi lehetővé a könnyű és egyszerű hordozhatóságot, vékony kivitelezésének köszönhetően.A nagy teljesítményű 1,2GHz-es négymagos, MTK processzor biztosítja a felhasználói élményt, a játékok, a videólejátszás és a web-böngészés használata során. Az A3000 1024×600 felbontású IPS-kijelzőjéhez, kevesebb mint 340 grammos össztömeg és 11mm-es vastagság, valamint akár 64 GB memória társul (microSD kártyával bővíthető). Az A3000 támogatja a 3G/HSPA+ mobil és adatátviteli szolgáltatást, amelynek köszönhetően út közben is élvezhetjük kedvenc készülékünk integrált és komplex megoldásait.

Az A1000 a Dolby Digital Plus hangrendszerének köszönhetően olyan audiovizuális élményt kínál a felhasználóknak, mint a piacon szereplő drágább, 7 hüvelykes tabletek. A páratlan hangzást a készülék oldalaiba épített sztereo hangszórók biztosítják, amelynek köszönhetően az A1000 egy tökéletes készülék a zene és a film szerelmeseinek. Az A1000 IdeaTab zökkenőmentes működéséről az 1,2 GHz-es dual-core processzor és az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszere gondoskodik. A memóriát pedig az 1 GB belső tárhely biztosítja, amelyet kiépítéstől függően 16 és 32 GB-ig bővíthetünk microSD kártya segítségével, amelynek köszönhetően mindig velünk lehetnek legkedvesebb fotóink és zenéink. A Lenovo IdeaTab A1000 visszafogott fekete, valamint elegáns fehér színben érkezik, így minden felhasználó megtalálhatja a hozzá legjobban illő darabot.

A Lenovo Miix 10,1 hüvelykes táblagépe Windows 8 operációs rendszerrel kínálja a tökéletes szórakozást és produktivitást, legyen szó akár egy üzleti tárgyalásról vagy egy hosszú utazásról. A könnyen és gyorsan levehető flip tok beépített billentyűzetének segítségével másodperceken belül válthatunk PC vagy tablet módozatba, igazodva a felhasználói igényekhez.

A Lenovo Miix 10,1 hüvelykes HD kijelzővel, 1366×768 felbontású IPS-kijelzővel hódítja meg a különleges igényű felhasználókat. A készülék kétmagos Intel Atom processzorral, valamint 64 GB-os beépített eMMC memóriával érkezik. Az alig 500 grammos Lenovo Miix tablet10 milliméter vékony. A Lenovo legújabb tabletje beépített 4.0 Bluetooth-tal vagy opcionálisan 3G-GPS kapcsolattal büszkélkedhet, amelyhez 10 órás készenléti idő párosul.

Címkék