Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Törvénytelenül felmondtak a sötét ügyeket firtató szakszervezeti vezetőnek

Törvénytelenül felmondtak a sötét ügyeket firtató szakszervezeti vezetőnek
Infovilág

"A görög sztrájktörők bevetésével, saját sztrájkoló dolgozói drótkerítések mögé és fűtetlen, ablaktalan helyiségekbe terelésével Európa-szerte hírhedté vált Budapest Airport Zrt. augusztus 22-i hatállyal elbocsátotta Molnár Zoltánt, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) alelnökét. Azt kifogásolták, hogy ebédidejében az újonnan felvett munkatársakkal ismertette a cégnél tapasztalható, bizonyítottan létező problémákat. Az indoklás szerint a vállalat «jó hírnevét» rontotta ezzel.

A valódi okok ennél mélyebben keresendőek.Molnár Zoltántársai mellé állt, amikor fenyegették őket, amikor embertelen munkarendeket vezettek be és személyes ellenszenv miatt kirúgták őket. Számtalan megrövidített, jogellenesen zaklatott, vagy épp lapátra tett kollégának segített az elmúlt években. Ő jelentette a hatóságoknak a heteken át az álmennyezetből zavartalanul szivárgó szennyvíz ügyét. Szóvá tette a munkásvédelmi bizottság ellehetetlenítését, az orvosi szolgálat felszámolását, a hiányos egészségvédelmi programokat.

Több mint ötvenen számíthatnak több százezer forintos kártérítésre az elcsalt pihenőidők után, ha a jogerős ítélet helyben hagyja az elsőfokú végzést. Épp a közelmúltban több mint tízmilliós kártérítést sikerült kiharcolni elsőfokon egy jogellenesen kamerával megfigyelt és szabálytalanul kirúgott BA-s kollégának. Ezek az ügyek nagyrésztMolnár Zoltánnevéhez fűződnek.

Molnár Zoltánráadásul a felügyelő bizottságban is kényes témákat feszegetett: a biztonsági területen tapasztalható szabálytalanságokat és visszaéléseket, alvállalkozói szerződéseket – például a vádlottak padján ülő korábbi jogi igazgatónő esetét –, a privatizációs szerződésben vállaltak meg nem tartását, a csődbe vitt Minibusz-üzletág valódi nyerteseinek kilétét. E témák felvetését – és napirendre vételük leszavazását – jegyzőkönyvek bizonyítják.

A Budapest Airport a törvényi védelmet (Munka törvénykönyve 273. § 3. bekezdés) semmibe vevő elbocsátáshoz cinikus módon annak az „üzemi tanácsnak” a hozzájárulását kérte, amelynek botrányos, jogerős Kúria-végzés ellenére lezavart megválasztásában a legnagyobb érdekképviselet, a LESZ részt sem vett.

Molnár Zoltána kifogásolt esetben a cégnél dolgozók körében készült annak a kérdőíves felmérésnek és tanulmánynak az eredményeit ismertette az «újoncokkal», ami majdnem egy éve elérhető a nyilvánosság számára, és jelen közleményhez mellékelten (tessék kattintani!) is megtalálható. Mindezt szabadidejében tette.

A Budapest Airport ellen már folyik az ENSZ Munkaügyi Világszervezetének (ILO) vizsgálata. A mostani ügy újabb adalék ehhez. A szakszervezet a munkaügyi per mellett hazai és nemzetközi kapcsolatain keresztül is igyekszik visszakozásra bírni a vállalatot. A múlt évek több-kevesebb sikerrel szőnyeg alá söpört piszkos ügyeinek publikálását is megkezdi a LESZ.

A szakszervezet szétverésének megállítása nemcsak a repülőtéren dolgozó, végletekig kizsigerelt dolgozók érdeke, de mindenkié, aki aggódik a repülőtér biztonsága, színvonala miatt. A cég zömében német felső vezetését saját hazájában már rég megvetés és közutálat övezné. Ideje, hogy Magyarországon is nemet mondjunk vadkapitalista lázálmaikra, amelyek száz évvel forgatnák vissza az idő kerekét.”

Címkék