Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kerékpártárolók az utasok szolgálatára

Kerékpártárolók az utasok szolgálatára
Infovilág

A vasúttársaság áprilisban kezdte meg a kerékpártárolók építését. A cég szakemberei arra törekedtek, hogy a biciklitárolók az állomásépületekhez lehető legközelebb legyenek. A tárolókat a legtöbb esetben térkővel burkolt területeken létesítették.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság célja, hogy a vasút vonzó vetélytársa legyen a gépkocsi-közlekedésnek. A biciklitárolók megépítése lehetőség e cél megvalósítására, ugyanis a kis településeken és a városokban egyre több utas kerékpárral érkezik a vasútállomásra, majd vonattal utazik tovább. A tárolók megépítése őket szolgálja.

Az egy híján harminc helyszínen kialakított kerékpártárolókra 16 millió forintot költött a GYSEV. A cég szakemberei most azt vizsgálják, hogy hol lehetne a ma még nyitott tárolókat lefedni.

A Győr-Moson-Sopron megyei kerékpártáolók: Kópháza, Nagycenk, Sopronkövesd, Lövő, Újkér, Fertőszentmiklós, Petőháza, Vitnyéd, Kapuvár, Rábatamási, Kóny, Enese, Rábapatona, Ikrény, Rajka, Beled, Jánossomorja

...és a Vas megyeiek: Répcelak, Salköveskút-Vassurány, Acsád, Tormásliget, Vasvár, Sorkifalud, Kámon, Gencsapáti alsó, Gencsapáti felső, Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Kőszeg

Címkék