Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Severina Pascu az UPC Magyarország új ügyvezetője

Severina Pascu az UPC Magyarország új ügyvezetője
Infovilág

Betzalel Kenigsztein az új feladatát Diederik Karstennek, a Liberty Global európai vállalatcsoportja vezetőjének közvetlen beosztottjaként, Amszterdamban látja majd el. Ő felel az egész régióért, beleértve Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát, valamint a UPC Direct szolgáltatásokat is. Az egyes országok UPC-vállalkozásainak vezérigazgatói közvetlenül az ő irányításával dolgoznak.

A Virgin Media megvásárlásával a vállalatcsoport mérete látványosan megnövekedett, ami a vezetőségi struktúra további kiigazítását tette szükségessé. A mostani változás révén a vezetőség kiemelt figyelemben tudja részesíteni a kelet-közép-európai térségben működő vállalkozások egyedi sajátosságait és igényeit. A nemzetközi csoport tagjaiként a méretgazdaságosság előnyei mellett így e vállalkozások számára lehetőség nyílik arra is, hogy az eddiginél több regionális szintű együttműködésben vegyenek részt.

Augusztus 15-i hatállyal Severina Pascu, az UPC Románia jelenlegi ügyvezető igazgatója kapott megbízatást az UPC Magyarország ügyvezető igazgatói tisztségének ellátására. Pascu a romániai tisztségének megtartásával tölti be magyarországi tisztségét.

„Betzalel Kenigsztein és Severina Pascu egyaránt ideális vezetők az új tisztségek betöltésére” – mondta el Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportjának vezetője. Betzalel 25 évi tapasztalattal rendelkezik a kábelszektorban és a Liberty Globalnál is kimagasló eredményeket ért el. Évtizeddel ezelőtt csatlakozott a cégcsoporthoz az UPC Hollandia műszaki igazgatójaként, ahol kulcsszerepet töltött be a hálózat megújításában, modernizálásában. Az UPC Magyarország vezérigazgatói tisztségét 2009 óta sikeresen látta el. Az UPC előtt felsővezetői tisztségeket töltött be az izraeli kábelszektorban.

Az ugyancsak gazdag tapasztalatokkal rendelkező Severina Pascut 2011-ben nevezték ki az UPC Románia ügyvezetőjévé; stabilizálta és újra növekedési pályára állította  a vállalatot. Ezt megelőzően, 2008-tól az UPC Románia pénzügyi igazgatói tisztségét töltötte be, még előtte a CAIB Románia befektetési bank pénzügyi vezetőjeként dolgozott, illetve az amerikai Metromedia International kábelcégnél és a KPMG-nél töltött be tisztségeket Romániában és az Egyesült Királyságban.

A Liberty Global a legnagyobb nemzetközi kábeles szolgáltató; 14 országban működtet vállalkozásokat. A vállalatcsoport fejlett televíziós, szélessávú internet és hangszolgáltatásokat kínál. Piacvezető integrált hármas (triple-play) szolgáltatást nyújt 47,5 millió tv-, internet- és telefon-szolgáltatást igénybe vevő 24,5 millió előfizető számára.

Címkék