Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jól megy a Hungexpónak

Jól megy a Hungexpónak
Infovilág

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta: 2013 első felében sikerült teljesíteni a Hungexpo üzleti terveit. Kemény feladat volt a kiállítások iránti bizalom megtartása, de a rendezvényekkel elégedettek voltak a kiállítók, a látogatók és a szakmai partnerek is. Ebben az időszakban a Hungexpo összesen 90 067 négyzetméteren, 1965 kiállító részvételével szervezett 11 saját kiállítást, amelyet 201 ezer érdeklődő tekintett meg.

Januárban a Hungexpo és a MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége) először szervezte együtt az AGROmashEXPO-t és az AgrárgépShow-t. A gépbemutatón rekordot döntött a látogatószám: több mint negyvenötezer érdeklődő kereste fel a standokat.

Az első félév látogatói csúcsát hozta a 20. alkalommal rendezett Fegyver. Horgászat. Vadászat (FeHoV) kiállítás, a hitelesített adatok szerint 53 098-an nézték meg. Ebben az évben először társult a FeHoVa mellé a Budapest Boat Show hajókiállítás.

A múlt évekhez hasonló érdeklődés övezte az Utazás kiállítást. Az öt kontinens 30 országának ötszáz kiállítójával rendezett 36. Nemzetközi Turisztikai kiállítást több mint negyvenezren tekintették meg.

Az új koncepció szerint szervezett Construma kiállításon 18 ország 500 cége vett részt, a mintegy 50 kísérő konferencián pedig több ezer szakember. A látogatók száma meghaladta az ötvenezret.

Magyarország legfontosabb ipari kiállítás-együttesén, az ipar napjain, ebben az évben 14 ezer szaklátogatót regisztráltak. A Mach-Tech nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon illetve az Industriautomation nemzetközi ipari automatizálási szakkiállításion ezúttal mintegy 12 000 négyzetméteren 350 cég mutatkozott be, a multinacionális nagyvállalatok mellett kis- és közepes vállalkozások is.

Májusban a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban zajlott a World Dog Show, a kutya-világkiállítás százezres nemzetközi közönséggel és több tízezer ezer kutya részvételével.

A „Csupa nő – Vásár és figyelem csak neked!” program szeptember 5–8. között várja a látogatókat. A különleges kiállítás és vásár 7 fő témára épít, 7 neves médiaszemélyiség tolmácsolásával: Újulj meg! – minden, ami öltözködés, divat, alakformálás és stílus – Tatár Csilla (Mokka); Légy egészséges! – minden, amit az egészségről és egészséges életmódról tudni kell – dr.Várkonyi Andrea(Tények); Teremts otthont! – minden, ami a lakberendezéshez, otthonteremtéshez tartozik –Andor Éva(Tények); Egyél finomat! – minden, ami gasztronómia – Demcsák Zsuzsa (Mokka); Szeresd a családod! Szeresd önmagad! – minden, ami a család és a nő összhangjáról és harmóniájáról szól – Gombos Edina (Aktív); Nők titkai – minden, ami a női lélek szépségének megőrzéséhez szükséges – Joshi Bharat (Mokka); Pasi és gyerekmegőrző – hogy a kísérőknek is feledhetetlen élményben legyen részük – Papp Gergő (Aktív)

Az Automotive Hungary nemzetközi járműipari szakkiállítás november 7–9. között lesz.

A saját szervezésű kiállítások és vásárok mellett ismét a Budapesti Vásárközpontban rendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK) szeptember 18–22. között. A Hungexpo Zrt. már most két, egyenként is több ezer látogató részvételével jövőre sorra kerülő nemzetközi rendezvényre írt alá szerződést.

Címkék