Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Panasonic: jönnek az új Lumixok

Panasonic: jönnek az új Lumixok
Infovilág

A DMC-FZ72 elsősorban a hatalmas nagylátószöggel és az extrémnek számító, 60-szoros optikai zoommal hívja fel magára a figyelmet. A tele-tartomány az intelligens zoom funkcióval tovább, egészen 120-szoros értékig bővíthető – a képminőség minimális romlásával; a teleobjektív-végállás:2400 mm. A megdöbbentő adatok láttán az sem csoda, ha távcsőre asszociálunk. Azért, hogy ne csak a távolban rejlő apró részletekhez juthassunk közelebb, hanem gyönyörű, nagy ívű tájképeket vagy beltéri csoportképeket készíthessünk, a 20 mm-es nagylátószög van a fotós segítségére. Az optika egyébként a nagynak számító 24 mm-hez képest mintegy 40%-kal nagyobb terület befogására alkalmas – azonos távolságból.

Az éles felvételekről Power O.I.S. optikai képstabilizátor gondoskodik, mely videó készítésekor is jó szolgálatot tesz. A készülék 1920×1080 képpontos felbontású, 25 kép/mp sebességű Full HD mozgóképeket rögzít, mikrofonja pedig a szélzaj nagy részének kiszűrésére is alkalmas, így kristálytiszta sztereó hangfelvételt készít. Az FZ72 egyaránt támogatja a AVCHD- és MP4-formátumot. Az előbbi formátumnak köszönhetően a videók HDTV-n vagy Blu-ray lemezlejátszón könnyedén lejátszhatók.

A fényképezőgéppel egyaránt készíthetőek 360 fokos függőleges és vízszintes panorámaképek, az ötletes vezérlés és retusálás funkció segítségével pedig a fényképeket 15-féle hatás segítségével lehet a kép elkészülte előtt vagy utólag művészivé tenni.

A DMC-XS3 egy ultravékony és divatos megjelenésű ultrakompakt készülék. A mindössze90 grammsúlyú és14 mmkeskeny fényképezőgép 14,1 megapixeles fényképeket készít és 1/2,33"-os MOS képérzékelőt kapott, ugyancsak alkalmas Full HD (1920×1080 pixel) videó készítésére.

Az FZ72-es fényképezőgép szeptember elején jelenik meg a magyarországi kínálatban mintegy bruttó 125 000 forintos áron. Az XS3 várhatóan szeptember közepétől lesz kapható bruttó 40 ezer forintért.

Címkék