Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Joghurtozó fagyizó az Opera lábábál

Joghurtozó fagyizó az Opera lábábál
Infovilág

Nem lehet ellenállni a csábításnak.A két fő alapanyag, a tej és a joghurt magyar, és az ízesítéshez használt gyümölcsök nagy része is, tekintettel arra, hogy például a banán még nem terem meg a Duna–Tisza-közén…

…bár, ki tudja, ha folytatódik a mai kánikula, még az is előfordulhat, hogy ügyes vállalkozók megkezdik a banánültetvények telepítését a kajszibarackos szomszédságában. Addig is, csillapítandó a a bensőnket is próbára tevő hőség kínjait, itt a joghurtfagyi, aminek üdítő hatása mellett az is az előnye, hogy energiatartalma szerfölött kicsiny. Cukrot jóformán nem tartalmaz, de benne van az ízét meghatározó sokféle gyümölcs. Az sem marad nyalnivaló nélkül, aki éppenséggel nem kíván hozzá, rá, bele gyümölcsöt: szűzen is fogyasztható a fagyasztható joghurt.

A nem jellegzetesen francia nevű, ám francia, az angolul és spanyolul is remekül beszélő Henri Boulgakov, a Yogurt Fabbrica társalapítója az Infovilág munkatársának érdeklődésére elmondta: meglehetősen nemzetközi a pesti, Hajós utcai „joghurtozó” ötlete. Amerikában fogant ugyanis az itteni vállalatalapítás, miután francia Monsieur Boulgakov jót fagylaltozott egy New York-i olasznál a magyar Ferenczy Emillel.

A most megnyílt első filiálét remény szerint követi a többi Budapesten, majd elsősorban a nagy idegenforgalmú magyar városokban. A krónikás fölvetésére, hogy célszerű lenne kihasználni a hétvégi Forma–1-et a „jogufagyi” bevezetésére, Monsieur Henri helyeselte, egyúttal stílusosan jegelte is: „Már nincs rá idő, hogy kitelepüljünk, de jövőre mindenképpen ott szeretnénk lenni…”  

Címkék