Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egri csillagok: hősök hasonmásai kerestetnek

Egri csillagok: hősök hasonmásai kerestetnek
Infovilág

Várják mindazokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy részt vegyenek egy közös történelmi játékban, hiszen játszani jó. Ha bárki úgy érzi (netán mások mondták neki), hogy küllemében, jellemében hasonlít az Egri csillagok című Gárdonyi-regény bármelyik alakjára, ne habozzék, vállalja inkább a megmérettetést, próbáljon szerencsét!



Az "Eger 1552" szereplőválogatás (teljesen érthetetlenül „casting"-ként hirdetik a szervezők; Gárdonyi Géza minden bizonnyal idegrohamot kapott volna a hunglishkodás hallatán) július 6-án, szombaton 10 órkor kezdődik az Agria moziban. Az eredményhirdetés után, délután két órától vetítik a Várkonyi Zoltán rendezte Egri csillagok című különösen látványos, nagyszerű,történelmi kalandfilmet; a belépés díjtalan.

Újdonság, hogy ez alkalommal gyermekszereplőket is várnak a válogatóra, a mustrán számítanak Vicuska- és Gergő-jelöltekre, Dobó-apródokra.

Jelentkezés július 3-án éjfélig e-mailben, illetve telefonon: +36 20 427 00 62, +36 20 227 75 51. A tavalyi hasonló rendezvényen kiválasztottak Eger arcaivá váltak, számos eseményen és kiadványban jelentek meg. A szereplőválogatás részvevői korhű ruhát kapnak, így adják elő a zsűri előtt az innen letölthető részleteket Gárdonyi Géza regényéből. A kiválasztottak - amellett, hogy értékes egri nyereményeket kapnak - a nyár második felében rendszeresen megjelennek majd Eger belvárosában, hogy végvári vitézek gyűrűjében felidézzenek egy-egy magával ragadó részletet az Egri csillagokból.

Gárdonyi Géza ezt írta: „…Egernek is van dicsősége, amely kell, hogy ott ragyogjon minden egri polgár homlokán.” Az Eger 1552 Casting nem más tehát, mint történelmi örökségünk, értékeink magasba emelése - hagyományőrzés a mai kor eszközeivel. Mert egrinek lenni jó - hangzott el a szereplőválogatást ismertető mai sajtóeseményen.

Címkék