Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Zenés barangolás irodalommal, képekkel – a Mazart Galériában

Zenés barangolás irodalommal, képekkel – a Mazart Galériában
Infovilág

Háy János.Az Így látunk mi című kötetben Eszéki Erzsébet 37 neves interjúalanyával járt körül 37 képet, most viszont két kitűnő művészt választott a Mazart Galériában (Budapest, VIII., Elnök utca 1.) rendezendő programhoz. Vagyis két, másik művészeti ágban alkotó művész képélményeit, gondolatait és érzéseit ismerhetjük meg a beszélgetésből, valamint az ehhez kapcsolódó irodalmi-zenei „párbeszédből”.

Ghyczy György festőművész 60 éves az idén. Ebből az alkalomból látható a Barangolás című kiállítása, amelyet Novotny Tihamér művészettörténész, művészeti író nyitott meg május 24-én. A Mazart Galériában Ghyczy György 48 képe tekinthető meg június 21-ig, keddtől péntekig 11–18 óra között, más időpontokban bejelentkezéssel.

Ghyczy György az Art-el társulatába tartozott az 1970-es évek közepétől. Rendszeresen részt vett az Agora nemzetközi képzőművészeti találkozó munkájában. A ’80-as években az Agora szalon kiállítója volt. 1997-ben jött létre a Dúzsi Művésztelep, amelyben a kezdetektől részt vett. 2007-től az Ercsi Művésztelepen segíti minden nyáron a festők munkáját. Rendszeres kiállítója a Mura-vidék Kulturális Egyesület képzőművész szekciójának. Résztvevője a Miskolci Grafikai Biennálé, a Kisgrafikai Biennálé, a Salgótarjáni  Rajz triennálé kiállításainak. Sok kiállítást tudhat maga mögött itthon és Európa számos nagyvárosában, több pályázaton ért el eredményeket.

1998 márciusában hozta létre a Nyitott Műtermet, amit azóta is vezet. Tizenhat éve foglalkozik idős emberekkel, művészettel kapcsolatos előadásokat tart, művészetterapeutaként segíti őket a napi művészeti tevékenységükben.

2005 novemberében előadást tartott Darmstadtban a Quo vadis Europe című nemzetközi konferencián. Résztvevője és előadója volt két művészetterápiás világkongresszusnak, és rendszeresen ír cikkeket művészetről, illetve az idősek művészeti tevékenységéről. 2007 őszén Pro Urbe Erzsébetváros kitüntetést kapott Erzsébetváros közösségét szolgáló képzőművészeti és kultúraközvetítő munkájáért.

Címkék