Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nemzetközi képregény-fesztivál – megjelent az Egri csillagok

Nemzetközi képregény-fesztivál – megjelent az Egri csillagok
Infovilág

Ahogy már 2006 óta mindig, ezúttal is a fesztiválon adják át az előző év legjobb új magyar képregényeit megillető Alfabéta-díjakat és a kiemelkedő alkotói teljesítményt elismerő Korcsmáros Pál-díjat, amelyet tavalyi munkásságért Fazekas Attila vehet át.
 
Az Alfabéta-díjazottakat a zsűri a fesztivál előtti napokban választja ki, és a rendezvényen teszi közzé. Az idei zsűri tagjai: Cserkuti Dávid illusztrátor, Cserna-Szabó András író, Richly Zsolt animátor, Szily László újságíró és Takács Eleonóra, az MKSZ elnöke. A fesztivál vendége lesz három lengyel alkotó, Paweł Timofiejuk, Przemyslaw Truściński és Michał Śledziński; Romániából Dodo Niţă képregény-történész, a Rusz Lívia-monográfia társszerzője, és a rendezvény történetében immár harmadik alkalommal teszi tiszteletét a szerb Aleksandar Zograf, akinek két kötete is megjelent már magyarul.

Igazi ínyencségnek ígérkezik A hívó című 17 perces rövidfilm, amelyet Odegnál Róbert rendezett azonos című Alfabéta-díjas képregénye alapján. A filmet a fesztiválon vetítik először közönség előtt.

Számos újdonság jelenik meg a fesztivál alkalmából, köztük a Walking Dead-sorozat legújabb része, az első magyar nyelvű Vasember-kötet, Sebők Imre klasszikus Egri csillagok-feldolgozása, valamint fiatal alkotók munkái.

A rendezvény alkalmából az MKSZ gyűjtést szervez a Heim Pál Gyermekkórház javára, és felhívja a látogatókat, hogy adják le már elolvasott képregényeiket, vagy helyben vásároljanak képregényeket a beteg gyerekeknek.


Címkék