Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hálózatba kapcsolt technológia a jobb életminőségért

Hálózatba kapcsolt technológia a jobb életminőségért
Infovilág

A 2012. pénzügyi évben a Bosch árbevétele 1,9 százalékkal, 52,5 milliárd euróra növekedett. Az árfolyamváltozás hatásának kiszűrése után az árbevétel 0,8 százalékkal elmaradt a 2011. évitől. A kamatfizetés és adózás előtti nyereség (EBIT) az árbevétel 2,5 százaléka volt . A vállalatcsoport 2,8 milliárd euró adózás előtti nyereséget ért el (az árbevétel 5,3 százaléka), mivel a Bosch egyik pénzügyi befektetésének eladása 1,1 milliárd euró könyv szerinti nyereséget hozott. Az eredményre negatívan hatott a napenergia-üzletág nagymértékű vesztesége, az árbevétel-növekedés alacsony mértéke, valamint az, hogy a költségcsökkentő intézkedések is késve éreztették hatásukat.

A Bosch a munkaerő-állomány növelését az árbevétel alakulásához igazította, így tavaly a dolgozói létszám kis mértékben, 3400-zal, 305 900-ra növekedett világszinten. Ebből 1500 munkatársat már meglévő üzleti területekre vettek fel, további 1900-at a konszolidáció eredményeként tudtak alkalmazni. A legnagyobb mértékű létszámnövekedés az ázsiai és csendes-óceáni területen volt. A munkavállalók száma Európában kis mértékben visszaesett, Németországban nem változott, miként az amerikai kontinensen sem. A Bosch várakozásai szerint az idén növekedni fog a munkaerő-igény, elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni régióban. Az új munkatársak száma Németországban az előző évvel megegyezően 1500 körül alakul.

Dr. Volkmar Denner.Dr. Volkmar Denner, a Bosch igazgató tanácsának elnöke szerint a vállalat továbbra is nagy gazdasági kockázatként értékeli az Egyesült Államokra és Európára jellemző magas államadósságot. A Bosch 2013-ban megerősíti tavaly bevezetett, az eredmények javítását célzó intézkedéseit. Ide tartozik a növekedési területek szigorú menedzselése, az állandó költségek, a tőkeráfordítások és a vállalat-felvásárlások korlátozása. 2012 végén a vállalat németországi telephelyein olyan megállapodás született, amelynek köszönhetően a cég rugalmasabban tud reagálni a szezonális változásokra. A Bosch árbevételének növekedését az innovatív termékektől, az internet alapú üzleti modellektől és nemzetközi jelenlétének további erősítésétől várja.

A sajtótájékoztatóról szóló tudósítás itt folytatódik; tessék kattintani.

Címkék