Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EUROSCOLA: internetes fejtörőjáték magyar középiskolásoknak

EUROSCOLA: internetes fejtörőjáték magyar középiskolásoknak
Infovilág

A 16–18 éves középiskolások számára szervezett EUROSCOLA internetes tudás alapú kvíz hazánk minden középiskolája számára könnyen elérhető formában teszi lehetővé a részvételt a vetélkedőben. Az online EUROSCOLA-játékban részt vevő legjobban teljesítő csapatok (24 diák + 2 kísérő) vehetnek részt a strasbourgi nemzetközi EUROSCOLA-programban, ahol a magyar diákok az Európai Parlament plenáris üléstermében mérhetik össze tudásukat a többi 26 tagállamból érkező fiatallal.

Az Euroscola-játék internetes, tudás alapú fejtörőjáték – Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó különböző nehézségű feleletválasztós kérdésekkel. A kvízjáték egész évben elérhető, így a felkészülő csapatok megmérhetik tudásukat, megismerkedhetnek és gyakorlatot szerezhetnek a játék működésével kapcsolatban. Mivel a játék különféle területek, tantárgyak ismeretére épít, ezért remek lehetőséget kínál a diákok komplex tudásának játékos fejlesztésére, valamint arra is, hogy csapatban játszva közösségi élményt nyújtson egy egész osztály, csoport vagy évfolyam számára.

Az első versenyidőszak (április 15.–május 3.) alatt a vetélkedőben részvételhez regisztráció szükséges: egy iskola egy csapattal nevezhet, és csak egyszer töltheti ki a kvízt.

A versenyidőszak alatt a játékban legjobban teljesítő csapatok (24 diák és 2 pedagógus) részt vehet a strasbourgi nemzetközi EUROSCOLA-programban. Az első versenyidőszak nyertes csapatai a 2013. szeptember–december közötti EUROSCOLA-napokon vehetnek részt. A strasbourgi program alkalmával az angol, francia vagy német nyelvet ismerő diákok bevezető előadást hallhatnak az európai integráció főbb állomásairól, az EU intézményeiről, céljairól és rendszeréről, majd az európai parlamenti képviselők helyeit elfoglalva, bemutatják saját iskolájukat.

Ezt követően a diákok munkacsoportokat alakítanak, és parlamenti vita formájában tárgyalják meg az uniós kérdéseket, amelyek témaköreiből előre felkészülhetnek. A vita lezárása után döntéshozatalra is sor kerül, hiszen így teljes a folyamat modellezése. A Strasbourgba utazást az Európai Parlament támogatja.

További információk itt, tessék kattintani!

Címkék