Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szolgáltatótól független 4G LTE router

Szolgáltatótól független 4G LTE router
Infovilág

A 4G LTE magyarországi térnyerésével valódi alternatívát kínál a mobilnet a hagyományos vezetékes technológiákkal szemben. A már lefedett területeken akár 100 Mb/mp letöltési sebességre képes technológia már nemcsak a szélessávú kapcsolat kiesése esetén szolgál ideiglenes megoldást, hanem akár fő internet kapcsolatként is megállja helyét. Ennek megosztása azonban mindeddig nehézkes volt, 4G LTE router csak a szolgáltatók kínálatából volt elérhető – borsos áron. 

A D-Link 4G LTE router valamennyi hazai mobilszolgáltató sim-kártyájával használható, a 4G LTE modem eleve benne van a DWR-921-ben, ezzel számos későbbi stick-kompatibilitási problémától kíméli meg a vásárlót. A 4G LTE router Wireless N szabványos eszközökkel 150 Mb/mp elméleti sebességen működik, négy 10/100 Mb/mp-portjára pedig akár hálózati tárolók, médialejátszók vagy IP-kamerák is csatlakoztathatók.

A D-Link 4G LTE routert természetesen szélessávú WAN-porttal is felszerelték, a failover funkciónak köszönhetően a vezetékes kapcsolat kiesése esetén 20 másodpercen belül létrejön a mobilnet-kapcsolat. A WAN-kapcsolat helyreállását követően a 4G-kapcsolat leáll, és a készülék használója újra a szélessávú előfizetéssel netezhet tovább. A termék 4G-WLAN-kapcsolaton keresztül (hazai mérések során) 80 Mb/mp sebességre volt képes, mely felveszi a versenyt a vezetékes szolgáltatók leggyorsabb csomagjaival.

A DWR-921 LTE modulja kompatibilis a 800, 900/1800 és 2600 MHz frekvenciasávokkal. A 4G mellett külön 3G-modullal is rendelkezik, ami ott, ahol nincs 4G-lefedettség, ugyancsak az elérhető legnagyobb sávszélességet kínálja UMTS- és HSDPA/HSUPA-hozzáféréssel.

Az internet felől érkező támadásokkal szemben kettős aktív tűzfal (SPI és NAT), a vezeték nélküli hálózaton próbálkozókkal szemben WPA/WPA2 titkosítás garantálja a védelmet.

A DWR-921 4G LTE router a napokban jelenik meg a D-Link hazai kínálatban, ára hatvanezer forint.

Címkék