Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. június 2. Az év 154. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739436. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kovács Attila miskolci cipészmester háromszoros Európa-bajnok

Kovács Attila miskolci cipészmester háromszoros Európa-bajnok
Infovilág

Kovács Attila, az Európa-bajnok miskolci cipészmester. (Foto: minap.hu)A világon egyedülálló wiesbadeni versenyre a cipészek saját kezűleg, az ötlettől a megvalósításig, hagyományos kézműves technológiával készített cipőkkel pályázhattak. A cipészek európai bajnokságán 10 ország 55 mesterének közel 150 alkotását híres, praktizáló szakemberekből álló zsűri minősítette.

Kovács Attila miskolci cipészmester négy pár cipővel indult a versenyen. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kimagasló szakmai tudását három arany-, egy bronzéremmel, valamint a női és férficipő kategóriában az aranyak aranyának számító 2 különdíjjal ismerték el. Ezzel az éremesővel megelőzte európai, amerikai és ázsiai versenytársait.

A cipészek európai bajnoksága negyvenéves történetének legeredményesebb versenyzője magyar: Kovács Attila, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) tagszervezetének, az Ortopéd Cipőkészítők Szövetségének az elnöke.  

Magyarországon a lakosság jórésze valamilyen lábproblémával küszködik, ezért a jó minőségű lábbelik gyártásához kiváló tudású szakemberekre van szükség.

 

A győztes cipők:

Hagyományos magyar női ünnepi népviselet – bronzérem. Régió: Kalotaszeg. A csizma szára és fejrésze a térségre jellemző tulipán- és madármotívumokkal díszített. A szár felső része keményített, az alsó része pedig szabályos ráncokba rendezett. Faszeges technológiával, rakott bőrsarokkal és hagyományosan rézpatkóval készült. Méret: 38

A Tüskés: aranyérem. Nőicipő-kategória: első hely; különdíjas. A cipő antilop és tüskés rája bőrből készült. A rájabőrt a mester maga festette úgy, hogy a tüskéi fehéren maradjanak, ezt követően alakította ki a jelenlegi formára. A felsőrész stílusához a talp festett. 

A békakirály: aranyérem. A cipő béka- és bivalyborjúbőrből készült. A békabőr, a felületén található jellegzetes kinövések miatt, elég erős, viszont kis mérete miatt még nagyon ritkán alkalmazzák a cipőkészítők. A bőr mintázata miatt különleges cipőket lehet készíteni belőle. A talp felülete vésett és domborított, a sarok rézszeggel díszített. Méret: 41. 

Krokodil Dundee: aranyérem; férficipő-kategória: első helyezett; különdíjas. A cipő borjú- és krokodilbőrből készült. A felsőrész kézzel festett és antikolt a jelenlegi színére. A cipőhöz a krokodilbőr farokrészét használta a mester. A talp felülete vésett és domborított, a sarok rézszeggel díszített. Méret: 42,5

Címkék