Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tehertroli: villanyautókat fejleszt a Scania és a Siemens

Tehertroli: villanyautókat fejleszt a Scania és a Siemens
Infovilág

A Scania már régóta vizsgálja a teher-gépjárművek és buszok hajtáslánca villamosításának lehetőségét. A Siemens technológiájának lényege, hogy a járművek a tetőre szerelt áramszedő segítségével felsővezetékről kapják az elektromosságot. A két vállalat most együttműködik a kereskedelmi forgalomban használható, elektromosan meghajtott tehergépkocsi kifejlesztésére.


„A partnerségnek köszönhetően a villamosított közúti szakaszok gyorsan valósággá válhatnak” – mondta Henrik Henriksson, a Scania értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „A villamosítás által tetemes mennyiségű üzemanyag takarítható meg; a kezdeményezés tehát kiindulópontja lehet a fosszilis üzemanyag nélküli közúti fuvarozásnak.”

A Scania folyamatosan arra törekszik, hogy csökkentse a nehéz-teher-gépjárművek környezeti ártalmait. Az elektromos járművek kifejlesztése nagy lépés a még fenntarthatóbb fuvarozási rendszerekre átállásban. A Scania hibrid hajtáslánc-technológiáját (ami az elektromos és belső égésű technológia kombinációja) ki lehet egészíteni légvezetéken keresztüli elektromos átvitellel (áramvezetés) vagy az úttestből felvett elektromos meghajtással (indukció), így a jármű teljes mértékben elektromos meghajtású lesz a villamosított útszakaszokon. 

Címkék