Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ConnectMedia, az Antenna Hungária új digitális médiaszolgáltatása

ConnectMedia, az Antenna Hungária új digitális médiaszolgáltatása
Infovilág

A klasszikus lineáris műsorterjesztésen túl az utóbbi években egyre inkább terjednek azok a szolgáltatások is, amelyek az audiovizuális tartalomfogyasztást igény szerinti időben (on-demand) és különböző eszközökön (multi-screen) teszik lehetővé. Az Antenna Hungária és anyavállalata, a TDF is megkezdte azokat a fejlesztéseket, amelyek képessé teszik az új digitális médiaterjesztési igények kiszolgálására.

Első lépésként az AH elindította a CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatát 100 Gbit/mp kapacitással, amellyel a világ bármely pontjára eljuttathatók akár élő video- és hanganyagok – kiváló minőségben. A felhasználási lehetőségek az élő hangközvetítéstől a mozgókép-sugárzáson át zártláncú videokonferenciáig igen sok területre kiterjednek. Előnye főként nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások – leginkább videotartalmak továbbítása – esetén szembetűnő.

A streaming technológia biztosítja a médiatartalom folyamatos lejátszását a nyílt interneten. A szolgáltatást az AH magas szintű rendelkezésre állási és biztonsági paraméterekkel nyújtja, a szervereket magyarországi adatközpontokban helyezték el és közvetlenül csatlakoznak a társ internetszolgáltatók hálózataihoz, valamint a Budapesti Adatkicserélő Központhoz (BiX). Ez a műszaki háttér, a földrajzi közelség biztosítja tartalomtovábbítási szolgáltatásunk kiváló minőségét a közép- és kelet-európai régióban.

A legmodernebb adaptív streaming technológia alkalmazásának köszönhetően a végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhetik kedvenc tartalmaikat a legjobb minőségben. A rendszer a felhasználó internetkapcsolatának sávszélességét automatikusan ellenőrzi és ez alapján a lehető legoptimálisabb minőséget kínálja a néző felé.

Az Antenna Hungária tapasztalt szakembereinek és eszközparkjának köszönhetően a műsorjeleket akár internetes közvetítéshez megfelelő formátumban is elő tudja készíteni (encoding, transcoding), a tartalomtulajdonosok számára kiemelt fontosságú tartalomvédelmi megoldást alkalmaz (Digital Rights Management – DRM), illetve adott földrajzi területre szűkített szolgáltatások nyújtására is képes.

Az Antenna Hungária MinDig TV mobil alkalmazása a következő hetekben kibővül a négy közszolgálati televízió- és három rádiócsatorna, valamint az euronews hírcsatorna élő adásaival. 

Címkék