Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budapesti Tavaszi Fesztivál – sztárlavina harmincharmadszor

Budapesti Tavaszi Fesztivál – sztárlavina harmincharmadszor
Infovilág

A sajtótájékoztatón a programból ízelítőként bemutatkozott a Szent Efrém férfikórus, amely Rahmanyinov műveivel lép majd fel a fesztiválon. Záróakkordként pedig a Cirkusz az éjszakában című produkcióból adtak elő részleteket.

A Szent Efrém férfikar.

Cirkusz az éjszakában: pillanatkép. A programsorozat támogatói és szervezői sorra méltatták a kulturális élet kiemelkedő eseményét. Tizennégy zenekari hangverseny, 19 kamaraest, két templomi koncert, három operaelőadás és számos táncprogram, népzenei és néptánc-műsor, színházi esték és kiállítások követik egymást.

Kísérő rendezvényként március 22. és április 14. között tartják a Budapesti Tavaszi Vásárt. Három ősbemutatóra is sor kerül: Orbán György Ludus Tabulaturae című kompozíciója, a Recirquel csapat Cirkusz az éjszakában című előadása és Jankovics Marcell animációja, Vörösmarty Csongor és Tündéje lesz újdonság.    

A fesztiválon sok a sztárvendég, például a világhírű Collegium Vocale Gent – Philippe Herreweghe vezényletével –, Christoph Prégardien és a Le Concert Lorrain, Patricia Petibon és a Münchener Kammerorchester, Joshua Bell és az Academy of St. Martin in the Fields, valamint Claudio Abbado és az Orchestra Mozart.

Az 599 millió forint költségű fesztiválhoz a főváros 144 millióval járult hozzá, az állami részvétel 350 millió és 105 milliót vállaltak magukra a szponzorok.

A programokról részletesen itt tájékozódhat, tessék kattintani! oldalon.

Címkék