Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nagyszerű művészek és sztárok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Nagyszerű művészek és sztárok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Infovilág

Budapesten is láthatják a flamenco nagyasszonyát, Carmen Cortést, aki két és fél évtizede nyűgözi le a világot szuggesztív stílusával. A műsor zeneisége az ősi flamencótól a modern dzsesszen át a hagyományos latin ritmusvilágig terjed. 

Jurij Basmet 1992-ben alakította meg együttesét a Csajkovszkij Konzervatórium legkiválóbb növendékeiből. A Grammy-díjas orosz brácsaművész a koncerten együtt lép fel tanítványaival, a Moszkvai Szólistákkal. A világ valamennyi rangos koncertszínpadán felléptek már. Öt kontinens 45 országában több mint 1200 hangversenyt adtak. Budapesti műsorukon Csajkovszkij, Schubert, Mahler és Paganini műveit játsszák.  

Peter Brook rendezésében mutatják be a Théȃtre des Bouffes du Nord vendégjátékával Mozart Varázsfuvoláját. A világhírű rendező neve önmagában sokatmondó.

Snétberger Ferenc ismét rendkívül izgalmas programmal lepi meg közönségét. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra meghívta zenésztársát és barátját, a kiváló basszusgitárost, Richard Bonát. Snétberger bevallottam imád duóban koncertezni, a két virtuóz pedig eleve szavatolja a sikert

A kiváló fuvolaművész, Massimo Mercelli a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen lép fel. Sokszínű műsorán szerepelnek Ennio Morricone és Verdi művei, továbbá egy Orbán György-ősbemutató is.  

Xiao Wang csodagyerekként kezdte hegedűművészi karrierjét: tizenegy évesen már a Nemzetközi Csajkovszkij Verseny középdöntőjében szerepelt. A ragyogó tehetségű fiatal zenész nagy rajongója Szigeti Józsefnek: „Szigeti előadásmódja nagyon fontos számomra. Egyedi ízlése és rengeteg ötlete volt.” A Szigeti-versenyen megosztott első díjat elnyert művész a fesztivál ideje alatt megnyíló Budapest Music Centerben ad koncertet.

 

 

Címkék