Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bajnai Gordon nyilvános vitára hívja Orbán Viktort

Bajnai Gordon nyilvános vitára hívja Orbán Viktort
Infovilág

Az Együtt 2014 ezzel kapcsolatban közölte, nem tűri tovább a hazugságokat, Bajnai Gordon ezért vitára hívja Orbán Viktort. Élőben, tévéműsorban vagy bármely más médiumban, akár kormánypártiban, „a lényeg, hogy álljon ki végre szemtől szembe, merje saját hangon elmondani a hazugságait és viselje el, hogy valaki válaszul a valósággal szembesíti őt” – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták azt is, hogy a Bajnai Gordonnal szembeni fideszes gyűlöletkampány hazugságokkal folytatódik.

„Az igazság ugyanis az, hogy nincs Bajnai–Gyurcsány-szövetség. Az igazság az, hogy az Együtt 2014-nek esze ágában sincs csökkenteni a minimálbért. (...) Az igazság az, hogy az Együtt 2014 programja egyáltalán nem csökkenti a nyugdíjakat. (...) Az igazság az, hogy a Fidesz vezette be az általa irányított önkormányzatoknál az ingatlanadót, míg az Együtt 2014 kifejezetten ellenzi az ingatlanadó országos bevezetését. (...) Az igazság az, hogy az Együtt 2014 nem tervezi a különadók, így a bankadó megszüntetését, de képesek vagyunk olyan szintre beállítani azokat, hogy a költségvetés mellett a gazdaság is jól járjon” – sorolták az újsághirdetések állításaira reagálva.

A választói mozgalom emellett továbbra is várja a kampány költségeiről szóló elszámolást. Ugyanis továbbra sem tudni, ahhoz mennyi közpénzt és milyen jogon használtak fel az álcivilek.

 

Fidesz: Bajnai Gordonnak nem Orbán Viktorral, hanem a magyar emberekkel kellene vitáznia

(MTI, 13,49) A Fidesz szerint Bajnai Gordonnak ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel, velük van ugyanis vitája. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében így reagált arra, hogy Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület elnöke nyilvános vitára hívta Orbán Viktort.

A Fidesz szerint Bajnai Gordon csökkenteni akarja a minimálbért, a magyar emberek azonban nem támogatják ezt; a családi adókedvezmény megszüntetésére készül, a magyar emberek viszont nem értenek ezzel egyet; csökkenteni akarja a nyugdíjakat, de a magyar emberek nem kérnek ebből. Bajnai Gordonnak tehát a magyar emberekkel van vitája – közölték.
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Fidesz–KDNP-frakció gyulai ülésén a vitával kapcsolatban azt közölte: hatalmi harc zajlik, hogy ki legyen a baloldal vezetője. „Míg ez nem dőlt el, addig egy ilyen felvetés igazából a baloldali hatalmi küzdelem szükséges velejárója” – fogalmazott, eldönthetetlennek nevezve, hogy kivel is kellene vitatkozni. Hozzátette azt is, hogy egyébként még az sem világos, miről kellene vitázni, hiszen a baloldalon „egyszerre mondanak mindenfélét”.

Címkék