Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rama-kezdeményezés a gyermekéhezés enyhítésére

Rama-kezdeményezés a gyermekéhezés enyhítésére
Infovilág

Egy nem régi kutatásból kiderül: az emberek többsége szívesen támogatná a gyermekétkeztetést, ha tehetné. A beteg gyerekek megsegítése után ugyanis ezt tartják a második legfontosabb támogatási célnak, miután Magyarországon is egyre több a rászoruló. A kutatásban részt vevők szerint a gyermekeket leginkább a szegénység veszélyezteti, a szó szoros értelemben vett éhezést nem tartják kiemelkedően nagy társadalmi veszélyforrásnak.

Magyarországon napjainkban 30–40 ezer gyermek éhezik, és az elszegényedő családok tömegének növekedésével egyre több lesz. Bár az iskolai gyermekétkeztetésben nagyon sok rászoruló gyermek ebédelhet, még a becsültnél is jóval többen lehetnek azok, akiknek reggelire vagy vacsorára nincs mit enniük.  A Rama rájuk gondolva hirdette meg holnap kezdődő akcióját: a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével szeretne minél több éhes gyereknek reggeli- és uzsonnacsomagot eljuttatni.

Király Gábor, a GYEA elnöke: „Biztosam nagyon sokan szívesen támogatnák a gyermekétkeztetést, de egyre kevesebb embernek van pénze ilyen célra. Éppen emiatt örülünk a kezdeményezésének, hiszen így nem kell senkinek külön pénzt adnia, csak annyit kell tennie, hogy Ramát választja, amikor margarint vásárol.” A Rama és a GYEA közös, országos akciója egész februárban tart. 

Címkék