Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mosolygó kórházakban napocskák a gyerekeknek

Mosolygó kórházakban napocskák a gyerekeknek
Infovilág

Őexcellenciája tenyere: Jean-François Paroz svájci nagykövet fest.A kezdeményezésről már beszámolt az Infovilág. Most maguk a szervezők és az újságírók is hozzáláttak, hogy fessenek. Ki-ki a maga módján rakta rá keze nyomát a most születő képre. A szervezők részéről Csáky-Bornemisza Éva, a Mosolygó Kórház mozgalom egyik alapítója is, aki egykor Diana hercegnő mellett segédkezett a Pető Intézet támogatásában, s később csatlakozott dr. Albert Royaards, bankár, jogász, hat gyermek édesapja, a Mosolygó Kórház Alapítvány elnöke munkájához.

A svájci nagykövet és a Mosolygó Kórház Alapítvány két létrehozója, Csáky-Bornemisza Éva és Albert Royaards.

A Mosolygó Kórház Alapítványt 2004-ben hozták létre. A mostani program a svájci Anouk Alapítvány szakembereinek vezetésével valósul meg. Ez adta az apropót, hogy a svájci nagykövet, Jean-François Paroz is rátett tenyerével néhány napsugarat a most készülő képre.

A Mosolygó Kórház Alapítvány Magyarország 23 kórházába visz önkénteseivel örömöt a gyerekeknek. A falfestési programokat hazánkban 2011 elején kezdték el, azóta tíz ilyen munka fejeződött be. Az alapítványiak már kiépítették kapcsolataikat Indiában, Indonéziában, Japánban és Szlovákiában is, és Horvátországban a Vöröskereszttel együttműködve folytatják működésüket. Minden országban a helyi szponzorok és önkéntesek segítségére támaszkodnak.

Szeretnék elérni, hogy az egész világon működjenek mosolygó kórházak. 

Címkék