Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mosolygó kórházak: svájci–magyar együttműködéssel

Mosolygó kórházak: svájci–magyar együttműködéssel
Infovilág

Ez az intézmény otthoni környezetet teremt a Magyarország bármely területéről érkező, súlyos beteg, kórházi kezelésre szoruló gyermekeknek és családtagjainak. Cserébe a Mosolygó Kórház Alapítvány egy saját művészeiből álló csoportot küld Svájcba, meglátogatandó a kórházak gyermekosztályait. Magyar orvos kutatók már bebizonyították, hogy a beteg gyermekek szórakoztatása jótékony hatással van az egészségre, és gyorsítja a felépülést.

Mesefigurákat festő svájci szakértők töltenek el Magyarországon 35 napot februárban és márciusban, szakmai foglalkozást tartanak magyar művészeknek, akik majd kifestik a Szent László Kórház gyermekosztályainak falait.

A magyar művészek toborzása máris megkezdődött, alkalmanként jelképes tiszteletdíjért dolgoznak. A munkát a svájci Anouk Alapítvány szakértői felügyelik majd. A magyar művészek Károlyi Juditnál jelentkezhetnek hétfőtől péntekig 9–12 között telefonon (06 1 302 00 60) vagy e-mailben (mosolygokorhaz@mosolygokorhaz.hu).

A Mosolygó Kórház Alapítvány 2004 óta folyamatosan küld önkénteseket és művészeket (zenészeket, bűvészeket, mesemondókat, színészeket, bábművészeket, kézműveseket) magyarországi kórházakba. Az alapítvány emellett orvosi felszereléseket is vásárol gyermekkórházaknak. Két évvel ezelőtt kezdte el szervezni a díszítő falfestési programokat Magyarországon; eddig tíz helyen dolgoztak művészek. 

Címkék