Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tiltakozás az újságíró-elbocsátások és a vidéki stúdiók bezárása ellen

Tiltakozás az újságíró-elbocsátások és a vidéki stúdiók bezárása ellen
Infovilág

„Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a regionális műsorszórás fejlesztése helyett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egy évvel a köztévé regionális műhelyeinek bezárása után most a helyi közszolgálati rádiózást is ellehetetleníteni készül” – áll az Infovilág – a hiteles hírportál szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentumban, amely így folytatódik:

„A regionális műsorsugárzás megszüntetése ellentmond az európai közmédiumok elfogadott és az unió országaiban megvalósított rendszerének. A MÚOSZ Elnöksége szerint a magyarországi közszolgálati televíziózás és rádiózás keretei között erősíteni kell a regionális műsorszórást, hogy a regionális stúdiók szakmai önállóságot élvezve, hatékonyan szolgálhassák a demokratikus közösséget.

A MÚOSZ Elnöksége sajnálattal állapítja meg, hogy az érdemi egyeztetés az újabb csoportos létszám-csökkentésekről ismét elmaradt. Nem ismertek az MTVA-ban dolgozó újságíró kollégák tucatjait fenyegető elbocsátások szakmai és gazdálkodási érvei, így a vidéki stúdiók bezárásának indoklása sem.

A MÚOSZ Elnöksége felszólítja a közmédia átalakításáért felelős vezetőket és döntéshozókat, hogy haladéktalanul kezdjenek párbeszédet az érintett szakmai és állampolgári közösségekkel! Tiltakozásunk kifejezéséül a hazai közvélemény mellett az Európai Unió, az EBESZ és a Circom Regional (a regionális televíziózók együttműködésének európai fóruma) figyelmét is felhívjuk a magyar közmédia centralizálásának legújabb, értékromboló lépéseire.”

Címkék